PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Sprememba namembnosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Zanima me, kako je s spremembo namembnosti?
Namreč, imava možnost dobiti parcelo, ki je v lasti starega očeta od mojega fanta, vendar pa je vpisana kot travnik. Ko sem malo pobrskala po internetu (PISO), je parcela označena kot kmetijsko zemljišče, prav tako parcela, na kateri pa že stoji hiša (ima dovoljenje). Malo nižje so vse parcele označene kot stavbne parcele. Ali to pomeni, da nima smisla dajati vloge za spremembno namembnosti, da bi bila ta parcela namenjena za gradnjo? Kot jaz razumem, so primerne za gradnjo samo tiste parcele, ki so označene kot stavbne (čeprav so vpisane kot travnik,...) in dokler občina ne bo sprejela kakih novih aktov (če jih kdaj bo), ne bo možno dobiti dovoljenja za uporabo zemljišča za gradnjo.
Vem, sem malo zakomplicirala, ampak ne znajdem se ravno v teh vodah Tongue
Zanima me torej, tisti ki imate izkušnje s tem, ali imam sploh kaj šans?
Aja, parcela ima katarsterski razred 6, boniteta zemljišča pa 29 (ne vem če kaj pomaga, ker ne vem kaj točno pomeni).
LP
Kot vem te ne stane nič če daš vlogo za spremembo namembnosti (vsaj dokelr ni + rešena). Zato pač probaj če bi rada zidala.
Ne pa biti preveč optimistična, vsaj če gledam po svoji izkušnji.

Sem dal pred leti vlogo pa potem še enkrat ko so sprejemali nov "PUP", pa so mi obakrat zavrnili. Je pa sicer parcela velika okoli 900m2, s treh strani je cesta, z 4 strani pa 4 metrska klančina, vsa infrastruktura na ali ob parceli, parcela skoraj sredi vasi, pa sem dobil odgovor da je to najboljše kmetijsko zemljišče. HALOOOOOOO! Ne moreš uveljavljati subvencij manjše od 10 arov!), na parceli ne moreš niti poštenega traktorja s priključkom obrniti oni pa meni najboljše kmetijsko zemljišče!

na drugem koncu vasi pa cele hektarje spreminjajo v zazdidljive. Samo tam je večji denar v igri, pa lepe njive in pa mogoče je kdo kaj pod mizo dobil. Jaz se pa teh igric ne grem. :evil:
Občina Domžale!
Bom že kako drugače reši
Sonce naj sveti vsak dan!
Če je bilo za hišo izdano gradbeno dovoljenje in se je tudi sama gradnja izvajala v skladu z njim, potem ti občina mora spremeniti namensko rabo v stavbno, kajti tu gre za napako. Na občino nesi gradbeno dovoljenje in pa vso dokumentacijo iz katere bo razvidna gradbeno zazidalna situacija. Tam podaš vlogo za spremembo namembnosti zemljišča in občina ti mora po uradni dolžnosti narediti popravek oz. reambulacijo. Edina težava zna biti, da občine tega ne delajo za vsak primer posebej ampak samo v sklopu sprememb in dopolnitev prostorskih aktov oz. pri pripravi novega občinskega prostorskega načrta-OPN, kar lahko pomeni tudi nekaj čakanja, odvisno v kateri fazi je to. To, da imate vpisano travnik (to je zgolj dejanska oz. geodetska raba) pa v tem postopku nima nikakršne veze, to je zato, ker hiša ni vrisana v zemljiški kataster in se še vedno vodi stanje, kot je bilo pred izgradnjo objekta.
Pozdravljeni

Kako je pa z spremembo namembnosti iz "območja proizvodnih dejavnosti" v "območje stanovanj". V tem območju ni kakšne proizvodne samo skladišča. Parcela je trenutno travnik in meji na območje stanovanj. Ima kdo izkušnje za občino Domžale ali občina to dovoljuje ali je v praksi neizvedljivo.

LP
Iskanje po temi