PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Subvencija Ekosklada - debelina izolacije za leto 2012

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Letos je za subvencijo ekosklada zahtevana debelina izolacije za fasado 15 cm. Fasader mi je rekel, da bo za drugo leto menda 18 cm. A kdo kaj ve o tem?

Hvala!
Možno. Ampak:
1cm debelejša fasada podraži zadevo po m2 za 0,7€ torej dodatni trije cm za 2,1€/m2
Če imaš neko povprečno površino fasade okoli 250 m2 je to 525€.

Četudi odmisliš prednost debelejše fasade (izolativnost) dvomim, da bi zaradi te razlike v ceni ne zmogel celotne investicije (ki bi jo sicer lahko).

Jaz bom dal že brez njihove zahteve 20cm, saj delam zase in ne za njih.
BTW- kje imaš - pri predvideni debelini izolacije - montirana okna?
Tudi mene zanima kako bo s pogoji za drugo leto...sicer tudi sam bom dajal 20 cm, pa vseeno bi bilo dobro vedeti kam pes taco moli (imam sicer namen oddati še letos, če mi bo izvajalec pravočasnop oslal ponudbo).

Mirando..glede oken...če gre na novo jih itak daš na rob cegla oz. kak cm ven. Pri obnovi pa pade kakor pač pade (so pa dooolge police).
jaz jih imam na robu.....pa se 'bojim' dajat več kot 15cm.....da ne bi potem imel sredi dneva prižgane luči....ker 20cm ni malo.......
Letos je na seznamu ustreznih fasadnih sistemov od eko sklada samo en ponudnik. Ima kdo mogoce podatke, kako se gibljejo cene po tem, ko sklad z dolocenim ponudnikom sklene sporazum? Grejo gor vsi sitemi ponudnika ali samo "ustrezni"? Sam nameravam dati ene 10 cm Fragmata super f s preklopom. To verjetno ne bo dovolj za eko..
Iskanje po temi