PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup individualne hiše ali enote dvojčka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Prosim za Vaše odgovore oz. mnenja pri naslednjih dveh vprašanjih.

Zanimam se za nakup ene od naslednjih dveh nepremičnin:

1. Začeta novogradnja na območju Visokega, občina Šenčur (cca 5km od Kranja). Parcela meri 382m2, začeta novogradnja pa predstavlja izdelano polklet in zalito prvo plato. Tloris znaša 12x8m. Torej, izdelan je projekt, plačan KP, priključki so ob parceli, je pa to urejeno naselje, ima kanalizacijo, T2,… Cena cca 80.000€.
Vse se mi zdi lepo in prav, bega pa me za cel tloris velika klet. Res da je že pozidana, pa vendar jo je kasneje potrebno še finalizirati (okna, ometi, tlaki, kakšen radiator, inštalacije…).
Moje vprašanje je ali je v današnjih časih poleg pritličja in mansarde ''rentabilno'' imeti tako veliko klet (roko na srce bo večina neizkoriščene)?

2. Enota dvojčka v Cerkljah na Gorenjskem, oddaljenost od Kranja cca 15km. Na zunaj končan objekt z okolico, parcela 323m2, locirano v novem naselju v bližini vse ustanove. Cena cca 120.000€.

Koliko dražja menite, da bo dokončna izdelava hiše pod 1. točko od enote dvojčka?

Upam, da sem bil v svojih vprašanjih dovolj jasen.
Hvala za odgovore in lep pozdrav, Jernej.
jermar Napisal:Pozdravljeni,

Prosim za Vaše odgovore oz. mnenja pri naslednjih dveh vprašanjih.

Zanimam se za nakup ene od naslednjih dveh nepremičnin:

1. Začeta novogradnja na območju Visokega, občina Šenčur (cca 5km od Kranja). Parcela meri 382m2, začeta novogradnja pa predstavlja izdelano polklet in zalito prvo plato. Tloris znaša 12x8m. Torej, izdelan je projekt, plačan KP, priključki so ob parceli, je pa to urejeno naselje, ima kanalizacijo, T2,… Cena cca 80.000€.
Da tole spraviš v podobno formo, kot je varianta 2 ( pritličje in mansarda ) zaprto in urejena okolica - reciva 50.000

Vse se mi zdi lepo in prav, bega pa me za cel tloris velika klet. Res da je že pozidana, pa vendar jo je kasneje potrebno še finalizirati (okna, ometi, tlaki, kakšen radiator, inštalacije…).
Moje vprašanje je ali je v današnjih časih poleg pritličja in mansarde ''rentabilno'' imeti tako veliko klet (roko na srce bo večina neizkoriščene)?
Tako razmišljaš sedaj. Morda bo v prihodnje potreba tudi po kleti. Če si 110% prepričan, da ti klet nikakor ne ustreza in da je ne rabiš - piči dalje - sploh ne razmišljaj o bajti z kletjo.

2. Enota dvojčka v Cerkljah na Gorenjskem, oddaljenost od Kranja cca 15km. Na zunaj končan objekt z okolico, parcela 323m2, locirano v novem naselju v bližini vse ustanove. Cena cca 120.000€.
Torej si ob enakih dejavnikih pri obeh variantah - tam/tam.

Koliko dražja menite, da bo dokončna izdelava hiše pod 1. točko od enote dvojčka?

Vprašanje za .......?€ :lol:

No, nisi povedal bistvenih elementov za "oceno". Velikost parcele je premalo. Tlorisna površina je že važna, pa še kaj.
Če ostaneva, pri tem, da si v štartu pri obeh varisntah tam/tam, potem računaj za dokončanje obeh opcij tam nekje po cca 500€/m2.
To pomeni, da ti prvo varianto v bistvu podraži le KLET, ki pa je v osnovi ne potrebuješ.

Če imaš v dvojčku 120m2 = to potem cca 60.000€, v samostojni varianti pa če sem prav videl je 96m2 etaža. Torej neto cca 75m2. pol kleti = 40m2, P = 75m2 in m = 75m2. Skupaj torej 190m2. Kar bi bilo cca 90.000€ za dokončanje.

Upam, da sem bil v svojih vprašanjih dovolj jasen.
Hvala za odgovore in lep pozdrav, Jernej.

Vse tole je bolj na oko in preko palca, ker si vseeno dal bistveno premalo podatkov, ni pa dleč od realnega.

Sicer je veliko faktorjev, ki vplivajo na odločitve, bi pa se sam verjetno odločil za varianto 2, razen če nikakor ne maraš dvojčka in s tem povezanih sosedskih odnosov. :wink:
na to temo smo že debatirali. pobrskajte malo.
Iskanje po temi