PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave tezave s stalno oskrbo z vodo, iscem alternativo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zdravo

imam situacijo, kjer sem kupil parcelo, kjer naj bi bila voda, ampak ni urejeno do konca, ni upravljalca, ni uporabnega dovoljenja, skratka, na pol narejeno. Obcina da roke stran, ker je nekako zascitena, tezave je, da nam poleti po ene 5-6 krat zmanjka vode za 2-3 dni skupaj, potem nekako resimo, in spet jovo na novo...

tu zivim ze tri leta, in ne moremo resiti... smo skusali odvetnika, na obcino, skratka, vsaz zaenkrat se se ne bo uredilo... in bliza se poletje

razmisljam, da bi si neko zasilno resil zadevo tako, da bi v klet namontiral en HRANILNIK VODE, recimo 1 kubik, ki bi mi pokril tista dva dneva...

zdaj:
- ali bi bilo to samo ena velika posoda, ki bi jo potem ob pomanjkanju vode priklopil v hiso, in zaprl zunanji dotok
- ali pa bi bila STVAR PRETOCNA, ko bi zmanjkalo vode, pa bi en ventil zaprl, da voda ne bi odtekla iz hise in bi potem crpalka pognala tisti preostali kubik v hiso za pranje, kopanje, ...etc...

mi lahko kdo kaj predlaga konkretno, kdo to prodaja, koliko stane, kako je s kvaliteto vode (pitnostjo)?

hvala in lp

hudirudi
Še en zadovoljen prebivalec Bananistana. Ko sem jaz kupoval 2 leti nazaj, sem dal cca 1000 EUR za 5m3 cisterno <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ROTO.si">www.ROTO.si</a><!-- w --> (DDV vključen) in jo sedaj uporabljam za deževnico. To bi lahko vzel če bi si omislil zgolj zalogovnik. Če pa hočeš pretočno bo pa verjetno treba kaj zrakotesnega in tlačno vzdržljivega.
Težava je vsekakor rešljiva, bodo pa stroški. Rezervoar za vodo bi moral biti neoporečen za uporabo pitne vode, vanj se nateče voda, ko je to možno. V primeru izostanka vode iz omrežja za nemoteno porabo vode poskrbi vgrajena črpalka, ki požene vodo po hiši. V tem primeru mora biti ventil pri vodomeru (ali pa na primernem mestu dovoda v objekt) zaprt. Lahko je tudi samo nepovratni ventil, ki omogoča pretok vode samo v eno smer. Črpalka je lahko navaden hidropak,
rezervoar pa ni nujno, da prenaša neke tlačne obremenitve, količino vode v njemu nenazadnje lahko reguliraš z nivojskim ventilom, ki ob določeno višini zapre dotok vode.
o kaksnih stroskih tu govorimo, recimo 1kubik vode, povratni ventil, crpalka, dobra tesljivost, zagotovljeno da bo voda pitna ostala...?

lp hudirudi
Iskanje po temi