Objave: 72
Teme: 28
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Zanima, kaj vse mora biti v prostostoječi elektro omarici (Elektro Maribor). Betonsko omarico imam, tudi števec v kratkem dobim. Zanima me ostali material. Sem diplomirani inženir elektrotehnike, vendar elektro omarice še nisem vezal, zato si jo bom sam. Rabil bi spisek materiala, mogoče tudi postavitev elementov v omarici!
LP Marjan
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
Če imaš za pogoj števec Landys potem potrebuješ samo še podnožja za varovalke PK100 in morebitne pretokovne odvodnike klase B (no pa še "reset gumb" za Landys, če ti ga slučajno "ven vrže")...
postavitev pa... ja števec daš k okenčku, ane
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Zelo prav pride kaka vtičnica zunaj, malo vstran od hiše. Električno orodje (škarje za živo mejo, vrtna kosilnica, osvetlitev rastočega božičnega drevesa, ...)
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
1
in kaj ti bi jo priklopil (vtičnico mislim) direkt v M-O ? NIti pod točko razno ti je ne bodo dovolili
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Ocena:
1
Citat:priklopil (vtičnico mislim) direkt v M-O
Nisem napisal in tudi pomislil ne. Ali lahko avtor vprašanja d.el.ing pomisli na kaj takega? Je pa prikladno mesto za namestitev vtičnice zunaj. Bo skopan jarek za dovod do hiše, dodaš kabel od hiše do vtičnice. Jaz sem v ta namen posebej kopal jarek.
Ocena:
1
Žerjavar... se strinjam s teboj, da je dobro imeti zunaj kakšno vtičnico, AMPAK tema govori o:
burger Napisal:Zanima, kaj vse mora biti v prostostoječi elektro omarici
Ocena:
1
Citat:AMPAK tema govori o:
Lahko bi bil tiho. Čez nekaj let pa bi človek kopal še en jarek za kabel.
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Kaj mora biti v omarici ti piše v soglasju oziroma pogojih. Opozarjam na števec - kot prvo mora biti tisti ki je napisan, ker si pa omenil da ga dobiš - starejšega od enega leta ne bodo priklopili, razen če ga daš na svoje stroške prej overiti. Tudi omarica mora biti zahtevane velikosti, mislim da so precej pogoste PMO2 ali PMO3, kar pomeni 2 ali 3 okenca.
Skratka, če boš kaj delal, prej preberi pogoje, ki so jih dali in bo vse jasno (kakšno PK podnožje, kakšne preseke kablov, kakšne prenapetostne odvodnike itd).
LP,
Samojed
Objave: 72
Teme: 28
Ocena:
0
Vtičnica na tem mestu verjetno bo, ker je omarica cca. 25m od hiše pri cesti. V soglasju imam omenjena oba števca Iskra in Ladys. Na nekem forumu sem tudi bral da so z enim izmed teh dveh imeli neke težave, pa jih je elektro skos menjaval, samo ne vem s katerim. Kaj pravite vi, katerga naj vzamem? Jaz sem bolj za Iskro, ali!
Ocena:
1
kateri števec ? CENEJŠEGA

oba enako merita, samo se mi zdi, da v primeru Iskre rabiš še tarifni odklopnik, tako da...