Objave: 501
Teme: 92
Ocena:
0
Vem, da je črna drenažna cev trda in da je rumena mehka. Zanima pa me, za kakšne situacije je primerna rumena oz. za kakšne sploh ni. Izpred hiše (cca 20 do 30 metrov stran) bi rad speljal potoček, ki se pojavi ob močnem nalivu. Drugače samo tu in tam pride kakšna kapljica. Verjamem, da bi bila črna boljša, ampak je precej dražja, pa še rumeno bi lažje prilagodil terenu.
Objave: 1073
Teme: 8
Ocena:
1
Pa ti to rabiš za odvodnjavanje ali kaj ?! Če ja, potem lahko kupiš RDEČO in ni ne črna ne rumena

če bi malo jasneje napisal kaj rabiš, bi verjetno dobil kak odgovor... v glavnem za odvodnjavanje (npr iz mulde, jaška) lahko uporabiš tudi rdečo rebrasto (notri je gladka zunaj pa rebrasta) cev DN100 ali bolje DN125, sicer pa je odvisno, koliko code to je... lahko da rabiš tudi večji presek... rumena preluknjana pa je za drenažo...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Ocena:
0
Pa sem bil res malo nejasen. V bistvu res ne rabim drenažne cevi, ampak navadno cev (nenaluknjano). Ob nalivu mi priteče en kar zajeten potoček iz obstoječe cevi pod cesto in bi ga rad speljal stran od hiše. Ker pa je dolžine 40 metrov, bi seveda rad neko poceni varianto. Obremenitve nanjo ne bo, padca imam dovolj. Nagibam se k rumeni v kolutu, skrbi me samo, da je premehka.
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
MA ni premehka , če ne bo na njej posebnih obremenitev...
kar v napad! :wink:
Objave: 788
Teme: 9
Ocena:
0
Jaz moram pa cev dati od žlebov do tal, pa ne vem katero barvo naj izberem?
Nekako se nagibam k temu, da bi vzel najcenejšo.
Objave: 11281
Ocena:
5
fric..ker sklepam daje to začasna rešitev...absolutno najcenejšo.
Ocena:
0
Evo, sem sam ugotovil, da obstaja tudi mehka rumena rebrasta nenaluknjana cev. Pa ni fora v barvi, kot ste se v odgovorih nekateri očitno malo pohecali, ampak v ceni, ki je precej nižja od črne trde in rdeče mehke cevi, vsaj ob upoštevavnju premera. Podrobnosti:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.minerva.si/joomla/images/stories/Minerva/12%20-%20Cenik%20Drenazne%20cevi%20-%20RDC.pdf">http://www.minerva.si/joomla/images/sto ... %20RDC.pdf</a><!-- m -->