Objave: 259
Teme: 5
Ocena:
0
Zanimajo me razlogi za CSS in robotski sesalec.
Kakšne so izkušnje tistih, ki imate robota za sesanje, je klasičen sesalec ali centralni sesalni sitem še potreben, smiselen?
Kja pa tisti, ki imate CSS, bi raje sesanje prepustili robotu?
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Jaz sem dal inštalacije za CSS (strošek 100 EUR), če bodo robotke za sesanje luštkane in sploh ok, pa morda kdaj kakšno nabavimo.
Ocena:
0
Jaz tudi razmišljam, da bi tistih par cevi zmontiral na svoje mesto, dokler je še možnost, ampak CSS še vedno ne dela sam, tko kot robot, kljub robotu pe še vedno rabiš tudi klasiko (ne nujno CSS seveda).
Po drugi strani je robot na dolgi rok verjetno dražja zadeva (manj robustna stvar - krajša življenjska doba, baterije...)
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Sem mislil, da se pogovarjate o nekakšnih živalih, ko ste omenjali sesalce. Če je tema o sesalnikih, je daleč največja prednost CSS, da zrak vleče ven oz prostora. Slabost teh robotkov pa je predvsem moč in pa zaenkret cena.
Objave: 262
Teme: 30
Ocena:
0
To, da ne posesajo dovolj, govorijo predvsem tisti, ki jih nimajo. Glej, če boš dal gospodinjo gledat, kako robot čisti, jo bo kap in bo rekla, da je to zanič. Ker zgleda res tako (najdi stare teme, smo že pisali, celo ene filmčke se mi zdi, da sem limal). Ampak važen je končni učinek in seštevek vseh dejavnikov, ne pa en prašek pod mizo, ki ga danes ni uspel zajet, ker mu je prej zmanjkalo baterije
Če pa vzameš v zakup svoj čas, ki je vedno bolj dragocen, če imaš doma še kakega kosmatega hišnega ljubljenčka, je pa to stvar, ki ti zelo zelo olajša življenje. Ko jaz praznim tiste koške in ga čez pol dneva pošljem še enkrat naokrog in spet nabere umazanijo, čeprav na videz stanovanje zgleda čisto, je pa to čista zmaga.
Po moji subjektivni oceni, v povprečju robot očisti (posesa) bolje kot sam s sesalcem v roki. V povprečju govorim. Je pa res, da ne more do kotov, na višjih površinah se lahko zajaha in podobno. Po drugi strani pa je pod kavčem sedaj dosti bolj čisto, kot je bilo prej, ker sam nisem uspel nikoli tako natančno posesati.
Zame je to en big YES.
Ocena:
0
zadeav mi diši po tem, da bo CSSju v stanovanjih kmalu odbila zadnja ura.
Se motim?
Rad bi slišal mnenje tistih, ki imate CSS, ali pa mogoče celo oboje, robota in CSS.
Objave: 339
Teme: 18
Ocena:
0
Mi imamo tudi robotka in je zakon (rombo)
CSS je bil v planu pa smo ga potem izpustili - predvsem zaradi dolgih cevi, pospravljanja le teh in pa še vseeno je na ročni pogon :wink:
CSS je pa verjetno prava izbira v okolju alergikov... Vsekakor bolj temeljito odsesa prah kot robotki. Robotka pa brez najmanjšega napora pošlješ tudi večkrat na dan posesati jedilnico, kuhinjo, hodnik ali pa to napravi ko te ni doma...
ps. Tudi mi2 sva bila presenečena koliko prahu pobere ko tako CIK-CAKA po prostoru. Parket pa se prav značilno sveti - je za to kriva tista guma, ki je pod njem???