Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Pozdravljeni!
Dobili ste en predračun in ga dali na forum, da ga popluvajo predvsem tisti, ki jim je itak vse predrago. To ni pošteno do izdajatelja predračuna, ki se je potrudil in ga naredil. Praviloma se za željeno delo pridobi nekaj ponudb in se izbere najbolj primerna (ni nujno najcenejša). Če vam ni odveč iščite izvajalca, kjer pri določenih delih sodelujete tudi sami. Poganjat štemarico po začrtanih linijah ni nobena umetnost, prav tako ne pomesti in počistiti po zaključenem delu. Vse to stane in je zajeto v predračunu, ki ste ga dobili. Na prvi pogled končna cena odstopa od povprečja za podobna stanovanja, ki sem jih sam naredil, pa vseeno ne upam na slepo trditi, da je predrago, ker ne poznam razmer.
Objave: 1601
Teme: 160
Ocena:
0
Kot že povedano
cena električarja je od 12 do 17€ po uri.
Kabli so šli v zadnjem letu za 40% gor
Varovalke so cca 3E kos.
Omarica od 20 do 80€ za 36 varovalk.
Bolj se boste zmišljevali z vtičnicami , stikali..itd dražje bo.
Cene vtičnic in stikal pa se astronomsko razlikujejo..res ni za verjet koliko.
Najnižja cena stikala je 1.5€ v bau bau ali pa 70€ za eno Ave stikalo iz stekla.
Omejitev na gor ni ...na dol pa ga lahko dosežete le pazite na kvaliteto.
V kolikor boste v teh prostorih le par let ne mečite preveč denarja v fency zadeve ...če pa boste dolgo pa le dejate kak € več.
Se mi pa zdi da so vodovodarji precej hujši nateguni in zlatarji kot električarji.
Točno naredite popis kaj bi radi vse do potankosti ..potem pa par predračunov oz. naj pridejo pogledat..mogoče vam dajo še kako idejo.
Takega ki jamra,joka in ali se obnaša naduto že na vhodu v stanovanje...... niti ne pustite da se predstavi ...pa pa ...adijo ..arivederci...spokaj...pakiraj... :lol:
Objave: 203
Teme: 6
Ocena:
0
Kaj, če bi vi priložili sliko vašega stanovanja z vsemi porabniki? Dobrodošla bi bila kakšna mera prostorov. Na podlagi teh podatkov, se da vse črno na belem prikazati, koliko naj bi vas vse skupaj stalo!
Sam si bom montiral električno napeljavo v mansardi, ki premore 90m2. Do sedaj me je prišel material 842€! Cena pa vključuje vse kable, sponke, luči, vtičnice, stikala, cevi, omarico z el.števcem in varovalkam. No tukaj dodajte še 400m (štemanja, če bi šlo vse po zidovih), montaža vseh kablov, povezava svetil in vseh naprav.
Štemanja bi bilo tu po mojem približno za 30ur, montaža vseh svetil (zavisi od vrste montaže) z priklopom 5urc, montaža vseh stikal z dozam in priklopom 7urc, razvod kabla in priklopom 5urc. Fiksiranje (kitanje) doz, kabla, cevi ter zaključek za pripravo nanosa ometa približno 30urc. Skupaj je to 77 ur in če to pomnožimo z 15€/h delavca je to 1155€! Tukaj pa še odštejemo 20% davka in je to 924€! Za to delo bi potreboval dva tedna, da bi vse dokončal. Upoštevajte še, da mora človek kaj pojesti, se pripeljati vsak dan na vaš naslov, in seboj imeti vso potrebno orodje za delo.
Ne smemo še pozabiti material,ki smo ga kupili in je tu cena 1997€! Meni se zdi pošteno, da se delo delavcu plača kot je treba! Tako kot vi gledate na svoje delo, glejte še na njegovo! Če vidim, da je delo opravljeno kot se šika, mu dam še mal cvenka v žep(rečeš, da je za kavico). Če bi to kdo to vam naredil, bi imel lep nasmeh na obrazu o tem ne dvomim. Pa lepa dan še naprej