PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Dimenzije odtočnih cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Naprošam vas za sledeče informacije o dimenzijah odtočnih cevi iz kuhinje in kopalnice.

Torej kakšne dimezije cevi morajo biti za:

WC školjko: Namen imam vgraditi Geberitovo opremo (školjka + kotliček). Zanima me ali je sprejemljiva tudi dimenzija FI=125mm, ker imam doma že veliko teh cevi (ostalo pri gradnji). Kakšnene dimenzije je odtok pri geberitovih splakovalnikih oziroma školjkah?

Dimenzija odtočnih cevi iz kuhinje? Ali je to 50mm ali 60 mm

Dimenzija odtočnih cevi iz kopalnice (brez WC školjke).

Zanima me tudi, ali se dobi spoj ki 3 cevi od FI 125mm istočasno združi v eno cev?

Hvala vsem za pomoč in informacije
Pozdravljen!

My-king Napisal:WC školjko: Namen imam vgraditi Geberitovo opremo (školjka + kotliček). Zanima me ali je sprejemljiva tudi dimenzija FI=125mm, ker imam doma že veliko teh cevi (ostalo pri gradnji). Kakšnene dimenzije je odtok pri geberitovih splakovalnikih oziroma školjkah?
Načeloma se da porabiti te 125-ke, če ti prostor to dopušča (debelina tlaka, itd.), vendar boš moral uporabiti še prehodni kos 110/125. Vse školjke, vključno z Geberitovimi, imajo namreč dimenzioniran 110mm odtok. Posledično se uporabljajo 110mm cevi. :wink:

My-king Napisal:Dimenzija odtočnih cevi iz kuhinje? Ali je to 50mm ali 60 mm
50mm. Pri sifonih boš opazil 40 ali pa celo 30mm cevi ponekod, vendar te naj to ne moti, ker pride med sifonsko in odtočno cevjo vedno gumi manšeta, ki se poda meram (30/50 oz. 40/50).

My-king Napisal:Dimenzija odtočnih cevi iz kopalnice (brez WC školjke).
Tudi te so 50mm, če imaš tuš. V primeru, da imaš (masažno ali kopalno) kad, je priporočeno uporabiti 75mm od kadi do glavnega odtoka iz kopalnice zaradi večjega pretoka vode.

My-king Napisal:Zanima me tudi, ali se dobi spoj ki 3 cevi od FI 125mm istočasno združi v eno cev?
Dobi se kos, ki se mu reče dvojni odcep (obstajajo različne vrste oz. dimenzije), za več informacij in ceno pa malo pobrskaj po spletu ali pa obišči najbližjo tehnično trgovino (Merkur, Bauhaus, Obi in podobne).

Toliko z moje strani. Upam, da sem bil v pomoč. Smile
Iskanje po temi