PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Radiatorji Aklimat ali Global?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imate kakšne pozitivne oziroma negativne izkušnje, informacije,...... karkoli?
lp
nikki
sem za slovensko robo...
drugače pa aluminijasti radiatorji malce pokajo, ko začne noti pritekati vroča vode. ne ustraši se samo pri starejših visokotemperaturnih sistemih se to sliši. če delaš nov sistem boš verjetno imel nižjo temperaturo in seveda mešalni ventil pa regulacijo na zunanjo temperaturo...
Kakšna so pa mnenja o radiatorjih Radel (ventilni, tip 22)?
...glede na to, da imam v hiši 3 tipe radiatorjev -stari aklimatovi in novi in globalove lahko povem, da ni nobene večje razlike.
Meni so po designu bolj všeč globalovi. Imamo pa visokotemperaturni režim, tako da za spoznanje manj pokajo globalovi, vendar smo se ob večletnem "mučenju" :roll: s starim tipom aklimata na to navadili in ni niti moteče.
Lp! e.
Hvala za odgovore.
Na novo smo napeljali cevi za centralno ogrevanje, peč na kurilno olje pa je stara dve leti. Počasi se bo treba odločit katere radiatorje kupiti, mojster, ki je delal instalacije je zagovornik globalovih radiatorjev....
a ima kater izmed teh dveh ponudnikov na razpolago podatke o moči radiatorja (za posamezno velikost) kako moč oddaja pri različnih temperaturah medija?
Moje mišljenje glede mojstrov in zagovornikov je sledeče:

Vsak mojster zagovarja blago ki ga prodaja oz. blago, ki ga kupuje pri svojem glavnem dobavitelju kjer ima največji rabat. Zato si vsaj jaz vedno najdem nevtralne svetovalce, v zadnjem času je to največkrat kar internet, potem pa si ustvarim neko mnenje in se tega poskušam držati, saj že dolgo velja pravilo, da vsak berač svojo malho hvali..... Jaz vedno izberem optimalno rešitev med ceno in kvaliteto, he,he, vsaj trudim se !?!? :roll:
vincent Napisal:a ima kater izmed teh dveh ponudnikov na razpolago podatke o moči radiatorja (za posamezno velikost) kako moč oddaja pri različnih temperaturah medija?

Global uradna stran: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")globalradiatoriunichr("46")it[/url]

Potegnjen katalog z neta za model VOX

[url]httpunichr("58")//erazem33unichr("46")moj-albumunichr("46")com/album/4743273/[/url]

na strani 3 (3 fotka) je formula za izračun moči v primeru, če je temp. vode višja od 50°C
Lp! e.
Iskanje po temi