PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Prekritje odtočne cevi v tleh - s čim, poleg betona?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni. V hiši sem v enem prostoru prestavil odtok in vodovodne cevi v tleh. V jašku je bila narejena premazna hidro izolacija. Odtočna cev je točkovno podprta na spodjem delu.

Ne bi rad zasul in zabetoniral teh cevi nazaj v tla (estrih) saj bi si rad pustil možnost enostavnega dostopa do njih v primeru zamašitve, etc. (cevi so kar dolge).

Kaj priporočate za prekritje namesto betona, ki bi zdržalo hojo in obenem bilo dovolj lahko, da ne bi na področju zasidranja drobilo estrih na katerem leži?

Pripel sem sliko za boljšo predstavo...

Je npr. Stirodur dovolj močan, da bi zdržal hojo, če pod njim ni drugega kot le npr. mehka zvočna in toplotna izolacija cevi in pu-pena?

Hvala za odgovore.
Jaz ne bi kompliciral z stirodurjem, ampak, bi na otočni cevi montiral revizijo. Ostalo bi normalno izdelal estrih. V primeru, če se ti zamaši imaš revizijsko odprtino preko katere očistiš odtok.
Ja to bo tako ali tako na vsakih 3m "koleno", ki bo imelo zgoraj pokrov za odšraufat za čiščenje z zajlo v primeru zamašitve. Moje vprašanje je bilo bolj - ali mislite, da bo stirodur res zdržal hojo? Je zalitje res edina varianta?
zakaj bi pa rabil imeti cev zunaj čeimaš vsek tri metre možnost čiščenja!?

Ne razumem tega najbolj.

Zdaj če nočeš zabetonirati cevi..potem ta utor zapolni s purpeno. Zgornih par cm pa daj beton. Sam stirodur lahko drži...samo zavisi od debeline ter širine 'traku'. Daj 5 cm (če jemožnost) ter gaprilepi s purpeno, da bo na mestu in nebo skakal med hojo ven.
Zakaj pa ne bi dal lesa čez če že moraš? 3cm dila ti bo sigurno več nosila kot stirodur.
Iskanje po temi