PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Priklop elektro omarice-čigav strošek

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Zaradi kopanja za kanalizacijo sem poleg cevi za kanalizacijo v "zemljo" dal še cev skozi katero lahko potegnejo žice za priklop elektrike in cev priklopil na zunanjo omarico za števec.Sedaj imamo elektriko do hiše "po zraku".Sedaj bi rad da mi elektro Gorenjska preveže zadevo da bo električni kabel prišel "pod zemljo".
Ko sem se menil do kam moram speljati cev da bodo lahko kasneje priklopili mi je bilo obljubljeno, da bo cev dalo Elektro podjetje.Ko je prišlo tako daleč da bi rabil cev pa so se začeli razni izgovori in sem cev plačal sam.Ko se sedaj menim za priklop, dobim od odgovornega vedno isto- se bomo že zmenili.
Zanima me kdo naj bi plačal kabel in priklop glede na to, da naj bi bili vodi do omarice last Elektro podjetja.
Ali obstaja kakšna "direktiva" da bo treba kable dajat pod zemljo in kdaj naj bi se to zgodilo.
Tvoja želja, tvoji €€€ ...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Moja zadeva je tudi podobna.Namreč kabel po zraku,od mene ima priklop elektrike tudi sosed(pred leti nista z elektrom našla soglasja oz.se ni dalo zmenit kje in kako in kdo bo plačal kabel)No sedaj je drugi sosed začel zidati hišo in njegova želja je bila ,da se umakne drog iz njegove parcele in da bi elektrika šla po zemlji.Prišel je predstavnik elektra in razložil situacijo.Ko sem povprašal po stroških je nekaj mrmral.Povedal sem mu ,da mi je vseeno kje pride elektrika in da ne mislim nič plačevat ker elektriko že imam.No na koncu smo se zmenili.Izkop sem naredil sam kabel bo dal elektro.Valjanec za ozemljitev bomo skupaj plačala s sosedom in še moj števec bom premaknil k sosedu.Plačal bom še premik števca,ker je bil do sedaj v hiši.In tako sem najceneje prišel do tega ,da sem pprestavil števec ven.
Naj na koncu še povzamem nekoga iz foruma ko je dejal ,da elektro na svoje stroške naredi zelo malo ali nič na tvoje pa delajo čudeže.Direktive ,da moraš prestaviti kable ali števec ni in te ne more nobeden prisiliti v to.
Zdravo,
direktive pravijo, da bodo morali sčasoma biti vsi kabli pod zemljo, vendar na to čakati se ne splača. Elektro pa vedno gleda, da ima tudi on kak interes od tega, potem ti še prispeva kaj. Je pa tudi odvisno od regije, nekje se še da kaj zmenit. Sam priklop pa je definitivno tvoj strošek. Že to je veliko, da ti pustijo, da ti kak lokalni štromar zveže malo ceneje in ti elektro pritisne samo plombo. Se je treba pa do fantov lepo obnašat, ker vejo da smo odvisni od njih. Lp
To so kralji.

Najraje pa vidijo, da sami na fuš zvežejo (med službenim časom, s službenim avtom in materialom) - pol gre pa vse čez :x

Na koncu moraš pa še enemu privatniku, ki ti ga seveda oni priporočijo - 100 ojrov plačat za štempl :x :x
Iskanje po temi