PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Rušenje starega objekta in čez nekaj let ponovna postavitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torej zadeva je takšne:

Rad bi kupil sosednjo parcelo (zaradi ljubega mira), katera je v celoti obremenjena s služnostjo Elekra (daljnovod) in Geoplina ( meddržavni plinovod). Na parceli stoji staro gosp. poslopje, ki je bilo postavljeno pred daljnovodom in plinovodom, nima ne elektrike ne hišne št. , torej star propadajoči objekt.
Soglasja za obnovo bi dobil, a kaj ko mi je trenutno napoti oz. ne koristi (je tudi nevaren, ker se počasi seseda).

Zanima me ali ga lahko jutri podrem in imam pravico čez 10 postaviti nadomestni objekt??

Hvala

Lp Andrej
Zgleda da bom moral drugje poiskti nasvet Wink

Lp Andrej
Preglej Zakon o graditvi objektov, ki ureja to področje.

Uradno lahko rušiš po pridobitvi pravnomočnega GD za rušitev objekta. Gradiš pa lahko novega, če je zemljišče stavbno in po pridobitvi pravnomočnega GD za gradnjo novega objekta na tem zemljišču.
Ne gre za to ali lahko gradim, gre zaradi služnosti v vplivnem območu.

Lp Andrej
Jaz ga nebi podiral ,ker ti bodo potem komplicirali
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.geoplin.si/img/Image/img276.gif">http://www.geoplin.si/img/Image/img276.gif</a><!-- m -->
Naj povem da gre vzporedno z daljnovodom
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/f/3x/T2/22SAZTWu/pisokarta2jpegunichr("46")jpg[/img]

To je visoko tlačni plinovod brez odcepov za male porabnike. naj bi bila cev fi 200 in 50bar, globina cca 2m, zgrajen leta 83.

Lp Andrej
Ne ne moreš ga podreti. Verjetno boš potreboval gradbeno dovoljenje. Ne ne moreš graditi nadomestnega objekta. Verjetno boš potreboval gradbeno dovoljenje.
Če želiš vedeti ali je sploh možno graditi poglej lokacijsko informacijo (seveda ti to daje informacijo o možnosti graditi v tem trenutku).
Po mojem bi bilo najbolje, da pokličeš ali pošlješ (e-)pošto na Elektro in Geoplin in jih vprašaš, kakšni so njihovi pogledi na zadevo.

In si seveda pridobiš LI, da vidiš, kaj in kako je sploh dopustno graditi na sosedovi parceli.
Poglejte sosednjo parcelo torej 429/15 ta imam postavljeno hišo od leta 2008. v LI piše da je možno graditi ob soglasju soglasodajalca ( elektri in geoplin)

Vprašanje je le al bodo čez 10 let upoštevali da je tam stal objekt?!

Lp Andrej
GRADiM Napisal:
JustMe Napisal:Poglejte sosednjo parcelo torej 429/15 ta imam postavljeno hišo od leta 2008. v LI piše da je možno graditi ob soglasju soglasodajalca ( elektri in geoplin)

Vprašanje je le al bodo čez 10 let upoštevali da je tam stal objekt?!

Lp Andrej

Pozdravljen, Andrej...

Sem ti že pisal na ZS.

+ mogoče poznaš pogoje iz pogodbe (soglasja) med trenutnim lastnikom in upravljalcema vodov?

NE pogodb ne poznam, ker ne kontaktiram z trenutnim lastnikom, ampak bomo kupili preko nekoga tretjega Smile

Prosim še enkrat za ZS, ker me nekaj zajeb....

Lp Andrej
Kot so povedali že pred mano, potrebujete za odstranitev objekta gradbeno dovoljenje. Potem pa je potrebno za postavitev novega objekta pridobiti novo gradbeno dovoljenje in s tem tudi soglasje obeh upravljalvcev javne infrastrukture. Vprašanje je tudi, kakšen objekt bi želeli na novo zgraditi (stanovanjski ali gospodarski), saj za bivanje bližina daljnovoda nikakor ni primerna.
Kaj vam ni jasno GD gor al pa dol. Za GD rabiš pa soglasje. Za rušit ga bojo dali in za adaptacijo tudi a, vprašanje je če bojo dali za novogradnjo čez 10 let.

Lp Andrej
To pa bodo verjetno vedeli oni, čez deset let.
Iskanje po temi