PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pa še eno vprašanje o kaminu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali ima kdo narejeno toplozračno ogrevanje prostorov s pomočjo kamina (ali kako se temu pač reče)?
V novogradnji planiram narediti tudi kamin, ki bi bil v bistvu na sredini hiše. Zato se mi je porodila ideja, da bi lahko z njim ogreval ne samo dnevno sobo ampak tudi spalnice, ki se nahajajo v zgornjem nadstropju.
Toliko o načrtih.
Zdaj me pa zanima:
1. Kako se ta zadeva izvede? Naredijo se kar kanali, po katerih gre potem topel zrak od kamina v prostore? Te kanale bi verjetno bilo dobro dati pod estrih in potem v vsakem prostoru pač izvod na steni?

2. Ali bi bilo bolje s kaminom ogrevati vodo v zalogovniku za talno gretje?

3. Kako je s prenosom zvoka po teh kanalih? Ne bi rad, da bi se iz sobe v sobo slišalo kot v kakšnem filmu, kjer se skozi te kanale sliši enako, kot da bi bil v sosednjem prostoru (vem, da je film film ampak vseeno).

Ali ve kdo kaj več o tem?
LP, Goran
TUdi sam sem pred tem....Iam še možnost vgraditi tovrstne kanale...Človek, ki mi je dal to idejo, da se to da je rekel, da se enostavno napelje ena cev v drug prostor, se da na koncu rozeto in vmes ventilator in to je to. Potem pa vklopiš ventilator in spraviš topel zrak v prostor...Razmišljam malo, da bi to naredil za kopalnico. Tako, da bo vsak nasvet prav prišel...

lp
m
tudi sam sem v dilemi kaj bi v dvo etažno hišo skupno 90m2 vgradil toplovodni kamin, da mi greje vodo v zalogovniku in nato talno gretje, tako da mi ni potrebno vsakodnevno kuriti kamina. ali bi se odloči speljati cevi po sobah in se grel preko toplozračnega kamina.
Problem nastane ko bi delovalo talno gretje in bi moral istočasno kuriti še kamin! (ker bi se v dnevni sobi kjer je kamin in talno cvru).
Iskanje po temi