PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Izselitev "najemnika"

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
edid Napisal:...........................
Beri pozorno. On je prejemnik socialne podpore, on ne more imeti par tisoč EUR, vsaj legalno ne!

?????? Misli širše!! Kaj pa zlata ura, verižica, .... :mrgreen:
Gospodje!!!
Ponavljam!!! Ne dajajte napačnih in celo protizakonitih nasvetov, ker bo nekdo, v svoji naivnosti in prepričanosti v pameten nasvet, napravil po vaših predlogih in ga bo draaago stalo. Sem zgoraj opisal kaj sledi samovolji, ki je kazniva. Sodišče bo odločilo kdo ima prav. Do takrat sta na razpolago samo dve stranki in vsaka s svojo zgodbo.
Po pameti in
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
In vsi pozabljate : možak ima pogodbo o najemu stanovanja. Daš stanovanje po reglcih v najem, potem pa podnajemniku mečeš stvari na smetišče, menjaš ključavnice...... Ne dajat takih neumnih nasvetov, ker jo bo to lahko drago koštalo.

Najemna pogodba je bila napaka. Brez nje, bi bilo možno, kar ste ji sedaj večinoma napačno svetovali.
Ljudje božji, dajte malo brat kaj piše...
1) lastnica je zgolj in samo ona
2) veljavne pogodbe ni
3) najemnine ne plačuje

Urgirati bi bilo sicer potrebno po preteku tiste 3-mesečne pogodbe, ampak kar je je. V tej banana republiki so lahko najemniki bogovi. Ja, še eno leto po sodiščih za to, da dobiš svoje nazaj?!

vincentov predlog je najboljši. Izseliti tipa, njegove stvari v vreče pred vrata. Zamenjati ključavnico in opcijsko varnostnika pred vrata (ta hec ni poceni). Če vrata niso protivlomna potem se zamenja tudi ta (naj bo to investicija za naprej).

Upam, da imaš čim več dokazil, da si ga hotela izseliti. Na osnovi tega ga tožiš za izgubljeno najemnino. Če nimaš pa vsaj za tiste 3 mesece. Seveda z vsemi zamudnimi obrestmi...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Jaz bi definitivno šel preko pravne poti... riskiraš nekaj denarja, vendar ga potem terjaš nazaj od "najemnika" in če je za to treba eno leto... so be it... v nasprotnem primeru pa ima ataIBA prav... on bo tožil njo in dobil ! saj veste kako je... čustvene težave in bla, bla, bla...
@Viktorija: pošlji mu priporočeno pismo s povratnico s katerim ga pozivaš da v roku 30 dni izprazni stanovanje in preda ključe, sicer bo zadeva šla po pravni poti (tu imaš dokaz za odvetnika, pa če pismo prevzame ali ne) + pošlješ oz. vstaviš mu v nabiralnik to isto pismo brez nič, da bo vedel, kaj ga čaka. Če po 15 dnevih pisma ne prevzame mu ga pošlji nazaj (ponovi vajo), potem pa do odvetnika. Konzultacija je ene 50 - 90€ + sodni stroški, za katere bremeniš njega... (no ja jih moraš od njega terjat). res je, da se bo zavleklo, ampak bo vsaj dobila nazaj kar ji pripada, ob vsakem drugačnem poskusu pa jih bo dobila po prstih... tudi varnostniki... ja jih daš na vrata, on pokliče policijo in dokaže da ima na naslovu stalno bivališče -> ga ob njihovi prisotnosti spustijo naprej :/ jeba od banana republike... v tej državi lahko samo golazen dobro živi... večji lopov kot si, bolje živiš... poglejte samo Tildo Hovšak, Bravčarja, Zridarja... (imena spremenjena, da me ne tožijo Smile )
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Ups..spregledal tole s pogodbo.

Je pa res ta naša država za parazite - take ali drugačne - RAJ
človek kar ne more verjet.
žalostno, da taki najbolje pridejo čez.
Hvala vsem za nasvete.

Včeraj sem šla k odvetniku. Končno. Pravi, da je edina legalna pot tožba. Ampak je baje tožilstvo v takih primerih hitrejše in zadeva naj bi bila rešena v 4-ih mesecih, kar sicer močno dvomim, bom pa zeloooo vesela, če bo do konca leta. Upam, da nisem prevelik optimist.
Bom sporočila, kako zadeva napreduje.
Viktorjija, sicer vidim da imaš le dva prispevka, pa vendar, zanima me kako se je izteklo?
LP butale
In potem so eni pljuvali po meni, ko sem samo vprašal kako sestaviti pogodbo, ker bi k hčeri v stanovanje prišla stanovat še sošolka s faksa. Nimam izkušenj in sem samo želel čim bolj varno in za obe strani pošteno pogodbo...cccc
Uboga država in njeni državljani, kjer je odločitev sodnika odvisna od njegovih življenskih izkušenj, če je bil sam podnajemnik, nimaš nobenih šans, če pa so ga podnajemniki peljali žejnega čez vodo, si pa zmagal.
Kdo je tu nor? :twisted:
Jaz sem imel podoben problem z najemnikom, ki je delal "kraval" po hiši in ni plačeval najemnine.
Šel sem na policijo, povedal kaj se dogaja in da jih obveščam v naprej da ga bom vrgel ven, ko njega ne bo doma, vse njegove stvari postavil pred bajto, zamenjal ključavnice itd...
Sem bil kar zelo presenečen, ko mi je dal policaj neuradno "zeleno luč".
Deložirani je poklical policijo, dosegel pa nič. Od tega je minilo zdaj že ene 5 let.
Mislim, da je deložacija moškega vseeno lažjo kot deložacija ženske. Se bo revca vsakemu smilila..
Matjaz1 Napisal:......................
Deložirani je poklical policijo, dosegel pa nič. Od tega je minilo zdaj že ene 5 let.

V koliko bi deložirani šel k odvetniku in sprožil postopek zahtevka za vračilo v prvotno stanje, bi sodnik v nekaj dneh tudi to zahteval. Plačal bi tudi kazen, ker si vzel zakon v svoje roke, stroške morebitnega hotela,...
Imel si, preprosto rečeno, srečo :mrgreen: .
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
1 2
Iskanje po temi