Objave: 13
Teme: 0
Ocena:
0
V pogajanjih je bolje, da si stanovanje ogledaš enkrat, dvakrat. Pokažeš resen interes za nakup. Prodajalcu pojasniš, da si pogledal veliko stanovanja in ta je najboljši, vendar ima določene napake. Tu pa se pogajanja šele začnejo.
Ne moreš že po telefonu kritizirat stanovanja ali cene.
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
2 meseca po zadnjem sporočilu na tej temi Vegrad hiti prodajati stanovanja pod 2k (+DDV)
kakšne napovedi za naprej? kdo bo naslednji zletel?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.finance.si/275406/Prihodnje-mesece-upadanje-cen-novogradenj">http://www.finance.si/275406/Prihodnje- ... ovogradenj</a><!-- m -->
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Po moje jih bo moralo še veliko umreti. Na žalost bodo to najprej podizvajalci, šele potem bodo šli veliki po gobe... ker to dopušča država. V glavnem živimo v eni skorumpirani državi kjer je pomemben denar, politika in pozicija. Jeba pač.
Objave: 29
Teme: 11
Ocena:
0
Še moja izkušnja: svoje 6 let staro stanovanje sem pred kratkim prodal za 5% pod mojo oglaševano ceno in 20-25% pod oglaševanimi cenami za cca 200 neprodanih stanovanj v našem kraju. Še vedno pa sem za stanovanje nominalno dobil 40% več kot sem zanj pred 6 leti plačal. Še več bi seveda dobil, če bi prodajal pred 2 letoma, po drugi strani pa pričakujem, da bom ta oportunitetni strošek kompenziral z nižjimi gradbenimi stroški pri hiši.
Objave: 74
Teme: 1
Ocena:
0
Gleda na trenutni promet z nepremičninami zadostuje že zaloga (obupno narejenih) novogradenj za par let. Če dodaš še vsa rabljena stanovanja, prenapihnjene cene, krizo (visoka brezposelnost, težave s pridobitvijo kreditov),... hitro ugotoviš, da enostavno ni kupcev za vsa stanovanja na trgu. Gradbinci pa tudi ne morejo v nedogled imeti praznih stanovanj, saj gradnje niso financirali iz lastnega žepa, tako da jim banke pošteno gledajo pod prste. Problem je v tem, da se banke bojijo znižanih cen, saj potem izgubijo kritje za posojila.