PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave samogradnja male čistilne naprave

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Me zanima, če se je kdo poigraval z idejo, da bi sam zgradil malo čistilno napravo. Mene to čedalje bolj mika, glede na to, kar sem pred kratkim videl na sejmu Dom. V mislih imam MČN brez kompresorja oz. brez rabe električne energije. Kolikor sem videl na sejmu, je taka MČN sestavljena samo iz dveh prekatov, povezanih s cevjo. V prvem je usedalnik (torej klasična greznica), v drugem pa medij oz. neka snov, ki opravlja čiščenje. Pa seveda odtok in cev za prezračevanje. Če bi torej dobil tisto snov (tu vidim še največji problem), prekata pa naredil sam (recimo iz betonskih cevi), bi dobil MČN, vredno 3000 evrov. Ali mi lahko kdo to razmišljanje ovrže ali potrdi?
Vidim problem v naših birokratih ki jim ni važna funkcija ampak gledajo samo poštempljan papir, drugo jih ne briga.
@simon99
Glede tiste snovi,si mogoče mislil encime?
@turbox: ne vem točno, kaj je tista snov. Na sejmu so mi omenjali se mi zdi neka sintetična vlakna, čeprav nekaj živega (a la mikroorganizmi oz. encimi) že mora biti zraven. Ne vem, tega res ne vem, zato pa tudi odpiram to temo.

@digifotko: jaz si predstavljam, da bi v primeru samogradnje pač moral sam dati (in plačati) vzorec na analizo za učinek čiščenja. Pa seveda subvencije ne bi dobil. Ampak tudi če odšteješ subvencijo (mislim, da je maksimum za 4 PE okoli 1000 evrov), je samozgrajena MČN še vedno vredna 2000 evrov.
Ena od zahtev birokratov je tudi vodotesnost - kako boš to dokazal?
Kot je digifotko povedal, birokratsko boš pogrnil po celi črti. Lahko narediš takšno čistilno, ki iz sebe meče samo še hiacinte in lavando, pa jim bo bolj važno, zakaj nisi registriran za dejavnost in zakaj ne odvajaš davka.
@simon99
Malo pogooglaj za Zavod Geneza,Geneza itd.Oni so včasih imeli te encime.In to očiščeno vodo imaš lahko speljano nazaj v objekt za splakovanje wc-ja...
Iskanje po temi