Objave: 80
Teme: 1
Ocena:
0
Da dopolnim vincenta.
Poleg tega, da lahko nastavljaš temperaturo v vsakem prostoru posebej termostatski ventil reagira tudi na dogajanje v prostoru. Če se recimo v enem prostoru nabere veliko ljudi ali če so kakšne elektronske naprave v prostoru (stari monitor lahko kar lepo ogreje prostor), potem se potreba po ogrevanju zmanjša. Termostatski ventil v tem primeru začne pripirat.
Lep pozdrav,
Andrej
Objave: 1060
Teme: 56
Ocena:
0
In ko začne ventil pripirat, kaj se potem zgodi v peči, kjer gorijo drva?
Objave: 64
Teme: 15
Ocena:
0
Hvala za odgovore.
Samo ena stvar še:
če prav razumem zdaj na to, kdaj peč kuri, vpliva samo stanje v sobi s termostatom. Če je radiator odprt in temp naštimana npr na 17 C bo kurila zelo malo, če je priprt in temp narihtana na 27 C bo peč praktično nenehno prižgana. Ostali radiatorji nimajo pretiranega vpliva.
A postane z novimi glavami termostat nepotreben in imajo vsi radiatorji enak vpliv na to, kdaj bo peč vključena? Ker sicer ne vidm take možnosti prihranka - samo toplota bi bila razporejena po mojih željah.
Ne vem, če sem dovolj jasna - ampak zdi se mi, da lahko s temi glavami samo zelo natančno reguliraš temperaturo v vsaki sobi, ne razumem pa zakaj bi s tem prihranila do 20%.
lepo in toplo se imejte
Danica
Objave: 18
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni,
živim v stanovanju in bi rada kupila termostatske ventilje.
Prosim vas za nasvet katere bi mi vi svetovali? Kateri so najboljši? In tudi pomembno je, da če se karkoli pokvari na tem ventilju, da se mi garantira (prodajalec, izdelovalec..), da je možno popravilo...
Ne vem, če sem prav slišala, da bruneto, če se pokvari ne more vsak odčitati..ker ima samo za to pristojnost bruneta, kar pomeni tudi, da bo ob okvari odčitavanje dražje, ker bodo morali pač priti njihovi delavci...
Hvala za vse koristne nasvete!