PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Elektro instalacije v garsonieri.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cilindr Napisal:1 dejstvo :
pred tvojim prihodom nismo imeli NIKOLI NIKOLI nikakršnih težav z elektriko.
Kasne so bile varovalke se ne spoznam in me tudi ne zanima
meni je važno da dela. (končni uporabnik)
Preveri slike v prilogi.

Citat:3: Ko so prišli zidarji smo se odločili za nove omete ker so bili stari že prestari in dodali neke sušilne omete po priporočilih zidarja.
Zato so tudi sami zmontirali nazaj doze kar ni težko izkušenim zidarjem, kateri so doze zmontirali v vaservago in ne kot ti po strani ter da so gledale iz stene in podobno.
Ne glede na "vaservago" se okvirji Modul TEM Čateža dajo korigirati. Pri izravnavi sten se vse pogliha. Glej slike v prilogi.

Citat:Še in še bi lahko našteval nekih nepravilnosti od tega da zidar ki ga je imel s seboj ni bil zidar temveč usližbenec Darsa in tako naprej.
Zakonodaja RS zaenkrat dovoljuje, da ima posameznik poleg svoje redne službe še dodatno dejavnost. Zame med drugim delajo tudi taki, ki imajo službe v Avstriji, pri nas pa dopolnilne dejavnosti. En od teh ima med drugim tudi izposojo kombijev, v svojem prostem času pa se ukvarja tudi z gradbeništvom in obnavlja spomeniško zaščitene stavbe..

Tudi sam se ne ukvarjam samo in izključno z elektro inštalacijami. Kje natančno je torej težava?

Priložene datoteke
.jpg   Thumb_20170220_133035.jpg (Velikost: 32,42 KB / Prenosi: 1050)
.jpg   Thumb_20170307_090259.jpg (Velikost: 70,34 KB / Prenosi: 1050)
.jpg   Thumb_20170228_104259.jpg (Velikost: 33,84 KB / Prenosi: 1050)
Ker forum ne dopusti nalaganja več kot 3 slik, odgovarjam v dveh odgovorih...

Citat:4: Obljubil si da se bos oglasil pa te ni in ni bilo. Same obljube in nobene realizacije.
Klical si me v NEDELJO, 9.4.2017, ob 15.32 uri, da si imel izpad glavnih varovalk (logično).
Kakšne besede si takrat uporabljal, raje ne povem.
Zahteval si, da pridem naslednji dan do tebe, ter da boš ob 16.uri doma iz službe.
Držal sem se besede, zate naredil 400km, plačal parkirnino na vaši ulici, okna doma so bila odprta, na zvonec nihče ni odprl - babica je samo pogledala skozi okno, ter se umaknila od njega.

Na telefon se tako ti, kot tvoja mati nista oglašala. Potne stroške krije.... guess who?
Podobna zgodba je sledila naslednji dan.

Javno ti povem, da upam, da ne pričakuješ, da imaš kakršno koli garancijo na moje delo, po tem, kar ste storili s samimi inštalacijami.

Fotogalerija iz tvoje stavbe zajema preko 100 slik - če želiš, lahko objavim vse.

Da ne govorim celotne zgodbe o tem, da ste me naročili za soboto, ob 8h zjutraj, da je treba narediti novo inštalacijo za luči. Ob 8 bi me naj čakal goli strop, na katerega bi naj namestili novo inštalacijo, pa sem moral čakati do 16.ure, da ste star, lesen strop sploh odstranili. O kakršnih koli stroških, za delo in čakanje 2 delavcev pa niste hoteli niti slišati, ampak me je tvoja mati napodila z izjavo "preko 3 jurje si nam odnesel in ti ne dam nič več".
Strošek sem pogoltnil, plačal delavce sam, iz svojega žepa, ter sklenil, da s teboj in kakršnim koli tvojim sorodnikom ne poslujem več.

Mnenje uporabnikov tega foruma pa .... - naj vsak posamezno presodi, kdo med nama ima kaj prav.

Priložene datoteke
.jpg   Untitled-1.jpg (Velikost: 35,48 KB / Prenosi: 1044)
.jpg   thumb_IMG_4665.jpg (Velikost: 244,9 KB / Prenosi: 1044)
.jpg   Thumb_20170228_104349.jpg (Velikost: 39,76 KB / Prenosi: 1044)
Da si nas klical in obiskal definitovno ne drzi.
Nevem zakaj ti nebi odprli ce smo te klicali in da smo imeli tezave samo s teboj res cudno.

Tezav s strani koncnega uporabnika ni blio
Vas je delalo kar po tvojem odhodu ni.
Mojster in pol. Pa ni nic pogorelo do tal.
Glede varovalk sem pa ze povedal delane pred mojim rojstvom. Sedaj so zadeve po predpisih in
Zadeva stima v nulo.
Omarica je bila.stara 60 let + ni glih sok da ni vse v odlicnem stanju. Zato smo se odlocili tudi za prenovo zal pri napacnem mojstru.

Cudi me da ko je prišel konkreten elektricar je zadevo uredil brez problema tvoji vezavi se je pa samo smejal in me sprasevel kje sem nasel takega "mojstra".
Se sam je povedal da za prenovo stare hise so potrebne izkusnje in da so to zahtevni projekti. Vec kot drzi ocitno.

Tudi za seboj je pospravil v piko, steno je izravnal sam in tudi ko je stemal in poglobil kanale jih je tako da je stemanje padlo direkt v vreco. Tip top izvedba in brez pripomb.

No sej moj del je zakljucen bom pa se prilepil slike tekom tedna ostalih napak.
Da bi pa delal se s katerim koli od mojih znancev se.pa bi za bati :lol:
Kar se tice stemanja vem da brez tega ne gre, vendar ali bi sebi naredil identicno.
Mocno dvomim.
Če prav razumem:
Ti si v Ljubljani(oziroma si Ljubljančan) in iščeš električarja v Prekmurju. :roll:
Žal smo Prekmurci po naravi preveč prijazni.
Po prebranem, bi rekel, da je resnica nekje vmes. Krivca sta namreč oba, ker sta že v štartu imela nepoštene namere.
Investiror je želel z nejasnim opisom del zavesti izvajalca, si pridobiti poceni ponudbo, ter na ta način pogojevati izvajalcu.
Po drugi strani pa je izvajalec nekoliko nasedel, ponudil ceno za katero je vedel, da ne gre skozi, že zaradi potnih stroškov glede na obseg del, samo da dobi posel.
Izvajalec je naredil največjo napako v tem, da v ponudbi ni jasno in zelo natančno napisal kaj vse bo naredil v kolikšnem obsegu in za kakšno ceno.
Pravtako bi v ponudbi moral navesti tudi pripravljalna dela ter zaščito parketa in pohištva če je videl da bo to potrebno.
Torej prvo narediš inštalacijo, potem stolčeš dol omete in potrgaš instalacijo Confusedhock:
@DragoF žal se motiš.

Tudi že na samem predračunu je dodatno napisano:
Citat:V ceni niso vključena fina zidarska dela (glajenje sten okoli omarice in stikal, pleskanje ipd.)
V ponudbi ni zajeto tudi:
- nov števec, če bo potrebna zamenjava (cena je določena s strani lokalnega elektro distributerja in znaša približno 300 EUR brez DDV)
- stroški priklopa/preklopa, ki se plača pristojni elektro distribuciji
- morebitni preboji, izkop, material in gradbena dela pri izvedbi kabelske trase
- morebitna potrebna menjava posamičnih vodnikov po inštalaciji

Tudi glede stroškov je šlo vse skozi, brez skrbi zame.

Lep pozdrav!

Bzzzp!
Po logiki bi moral naročniku predstaviti kaj vse ga čaka po remontu merilne omarice in potem je šlo tako kot je. Kdo je bolj kriv ali pa manj je sedaj ...
Homer Napisal:Torej prvo narediš inštalacijo, potem stolčeš dol omete in potrgaš instalacijo Confusedhock:
...in potem, ko jo zidarji s kelo in gleterjem nazaj namestijo, pizdiš da prebija. Wink
stlux

Včasih ti ne pomaga niti to, ko srečaš pravega "trdonjo".
Ena od lani: ženska kliče - želim vgradnjo odštevalnega števca v hiši. Kolikšna je cena? Števec 110€, vgradnja in priklop števca 50€. Seveda pa instalacija v sanjah ni bila ločena in pripravljena za to. Omeniš ji kaj to potegne za seboj, potrdi, na koncu pa ti pravi, kako sedaj 100€ več če ste mi rekli, da bo 160? In ni hotela niti slišat o plačilu. Ko sem pričel z demontažo števca je izpljunila denar. Tu gre za identičen primer. Če nabašeš na barabo od človeka ni nič kaj prijetno.
arbajter

Seveda da veš, da poznamo varalice, zato pa pisno kot je mislim da omenil mirator.
Če ne drugače magar list papirja na licu mesta.
Ja, te take afnarije izučijo...
.ebiga tako je če naletiš, na Ljubljansko srajco, imel tudi jaz primer, mislijo ,da so nadrasa, vsaj nekateri.
Ni nujno.
1 2 3 4
Iskanje po temi