PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave zvočna izolacija fekalnih cevi pod stropom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,
kako izolirati cevi kanalizacije in odtokov, ki gredo pod stropom stanovanja proti hrupu? Torej da se ne sliši pretakanja vode od spodaj iz stanovanja. 
Cevi so vpete v strop in imajo amortizer proti vibracijam. Vendar pa same cevi niso zvočno izolirane. V kaj jih lahko oblečem, da bo čim manj zvoka se preneslo preko zraka v okolico?

a so te ARMAFLEX XG cevi ok? Ima kdo izkušnje?
prosim za kak feedback. 
hvala.
Delno bo dušilo zvok.
Še bolje, da obložiš s kameno volno (najmanj 5 cm) in daš škatlo čez iz mavčnih ali vlakno cementnih plošč.
hvala za odgovor. 
A torej da bi ta koridor kjer so inštalacije skril v gips škatlo in notri dal kameno volno navseokoli?

ker drugeč mi te pipe zdaj visijo "v luftu" in bi raje imel rešitev, ki "obleče" cevi, ker je veliko bolj praktično.
Tudi če dam malo več za to izolacijo, tako ali tako gre samo za nekaj metrov vidnih cevi.
jerebuca,
pišeš : "....pipe zdaj visijo v luftu ......". Saj jih imaš fiksirane.
Pred časom se je dala dobiti kamena volna za takšne primere; lahko si "" skupi stisno - naredil salamo ""; oblekla se je z pločevino. Morda še, izdelaj kombinacijo pene + kamena volna. 
Malce povprašaj, drugače pa kot je predhodnik napisal.
Z "visijo v luftu" hočem reči, da so objete iz vseh strani z zrakom, ki pa praktično idelano prevaja zvok. Cevi so fiksirane v strop in imajo amortizer, tako da se zvok pred stropov/sten ne prenaša, problem je samo preko zraka.

Tole s kameno volno mi ne diši preveč, ker zna s časom razpasti.

Bom probal te armaflex penaste obrobe dati gor, če bo kaj boljše. Drugače pa bom res zaprl v gips in notri nabil stekleno volno? Ali raje kameno? Katera bolje duši zvok?

hvala.
1. kamena volna ne razpade kar sama od sebe.
2. za zadušit zvok rabiš neko maso, kar pena niti volna ni. Mavčna plošča ali kaj še težjega pa je boljša.
(18.7.2025 ob 23:08)Zaspanc Napisal: 1. kamena volna ne razpade kar sama od sebe.
2. za zadušit zvok rabiš neko maso, kar pena niti volna ni. Mavčna plošča ali kaj še težjega pa je boljša.

Potem pa ne vem kaj sem jaz videl, ampak ko smo enkrat iz ene starejše hiše vlekli ven material za prenovo so bile tudi plate kamene volne, ki je kar razpadala, ko si jo prijel. Lahko pa da je bila slaba roba, ne vem.

Skratka, bom naredil Atest s tisimi penami, ki se obdajo na cevi pa da vidim, ali je efekt dober. Drugače bo treba še kaj dodatno izvest.
Iskanje po temi