Objave: 824
Teme: 58
Ocena:
0
Dimnik imam izdelan tako, da je notranja tuljava iz RF pločevine in je postavljalec dimnika pod spodnjimi vratci pustil cevko za odtok za kondenz.
Slišal sem za obe naslednji varianti kako speljeti to vodo?
Ali pustite samo cevko kot je, da štrli iz dimnika in (ste ali boste) spodaj podstavili posodo?
Ali je smiselno to rešit tako, da se spelje po cevi v odtok in vse skupaj skrije v steno in pod omet?
God created time so that things wouldn't happen all at once.
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Kar se mene tiče druga varianta. Sem pa na forumu dobil dober nasvet, ki ga bom poskusil izvest. Če bi ga dobil malo prej, bi bilo še bolje.
Nasvet pa je: ob dimniku prevrtaj plato in spelji tistih par kapljic kondenza v pesek pod njo.
Seveda velja samo za primere, ko se dimnik začne v najnižjem nadstropju - kleti oz. pritličju.
LP,
Samojed
Objave: 1227
Teme: 38
Ocena:
0
Spleji v odtok. Jaz tega nisem naredil - sploh ne vem zakaj ne. Iz vsakega zračnika je vodovodar speljal odtok od kondenza v kanalizacijo, le od dimnikov ne...?
Objave: 526
Teme: 5
Ocena:
0
Ne vem kako je pri domačih dimnikih, ampak pri večjih plinskih kotlovnicah vem da mora kondenz iz dimnika pred priklopom na kanalizacijo skozi zadevščino, ki ga nevtralizira, ker je kondenz sicer kislina.
Objave: 45
Teme: 9
Ocena:
0
Jaz sem zadevo speljal v odtok, s tem da sem vmes naredil en primitiven sifon iz sestavljenih kolen. Slišal pa sem, da se v dimniku ustvarjajo kemikalije, ki niso ravno za v kanalizacijo.
Objave: 824
Teme: 58
Ocena:
0
CvetkoP Napisal:Kakšna pa je peč?
Na drva.
God created time so that things wouldn't happen all at once.