PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Vrtina do podtalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(12.5.2020 ob 16:11)LordTado Napisal: Ultrazvočni merilnik je poceni in brezžičen,tudi z zgodovino tako da ni potrebno posegat v vrtino.
Do 15m recimo tale 
#Aliexpress € 36,97  41%OFF | Ultrasonic Water Tank Level Meter Temperature Sensor Low battery Liquid Depth Indicator Time Alarm Transmitter Measuring Tools

https://a.aliexpress.com/_dTEjlxh

Če prav razumem, tole zmontiraš nad cevjo in gleda v vrtino. Če je tako, potem tole pri meni ne bo delovalo, ker imam v vrtini eno alkaten cev 5/4", ki gre do potopne črpalke na 12 m globine in zraven še 1" alkaten cev hidroforja, ki gre do cca. 7 m globine. Prostora za cevi je dovolj, samo senzor pa mimo verjetno ne bo videl. Če lahko potrdiš, da je drugače, mi povej, potem mi je potencialno zanimivo.
Pozdravljeni
Ali je za izdelavo vrtine potrebno kakšno soglasje ali dovoljenje?
Ali so po izvedbi vrtine s tem še kakšni stroški v smislu letnih prispevkov državi Ali kaj podobnega?
Pa kje je možno videti globino podtalnice za določeno območje?
(12.5.2020 ob 16:11)LordTado Napisal: Ultrazvočni merilnik je poceni in brezžičen,tudi z zgodovino tako da ni potrebno posegat v vrtino.
Jaz sem na pomurskem terenu kjer je včasih peska ko hudiča...
Drugače pa sem sebi naredil peš vrtino s sistemom kjer vlečeš iz vrtine samo glavo ki vrta...
Lego sistem s katerim peš  vrtaš 50 in več metrov,odvisno od plasti.Tudi v kleti hiše...
Največja prednost pa cena.
Ko si pomagamo en pri drugem je cena gajba na dan in 10€/m SN4 200mm cevi.
Vrtina recimo 30m je peš okrog 300€ cevi in 3 gajbe za 3 dni dela.Na ključ s strojem pa bi bila imin 3000€.

Do 15m recimo tale 
#Aliexpress € 36,97  41%OFF | Ultrasonic Water Tank Level Meter Temperature Sensor Low battery Liquid Depth Indicator Time Alarm Transmitter Measuring Tools

https://a.aliexpress.com/_dTEjlxh

Imate mogoče kakšno sliko tega sistema? Koliko razumem se vrta na roke.
1 2
Iskanje po temi