Živjo, čez par mesecev se selim v novo hišo in imam trenutno v planu nakup celotne bele tehnike.. Zanima me za sesalec.. Kateri sesalec priporočate? Moj budget je nekje do 1200e, ker bi rada da drži vsaj 10+ let, nočem teh za 200e, ker imam slabe izkušnje. Hvala za priporočila
PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika Kateri sesalec?
13.1.2026 ob 19:03
Jp, to pa je vprašanje za 1200€.
Se pravi en sesalec za 1200€ ali 6 sesalcev za 200€.
Doma imamo eno reč za manj kot 200€. že 12 let. Sem šel prav pogledat. Hoover Athos. In obvladuje blizu 200 m2 + avto, če se ga že komu ljubi sesat.
Ergo, glede na to, sem prihranil 1000€. Avo nas Turčija, Hurgada, All Inclusive. OK...za vrečke še dodamo - in to je to.
Ampak, imam pač nizke standarde. In je čisto OK - da "ko ima, taj i baca"
Ker razen tiste smešne okrogle zadevice, ki sesa sama -če ni preveč dlak naokoli - noben sesalec ne dela sam. In če ima neka reč 2400W, potem ni hudič, da tepih not potegne.
Se pravi en sesalec za 1200€ ali 6 sesalcev za 200€.
Doma imamo eno reč za manj kot 200€. že 12 let. Sem šel prav pogledat. Hoover Athos. In obvladuje blizu 200 m2 + avto, če se ga že komu ljubi sesat.
Ergo, glede na to, sem prihranil 1000€. Avo nas Turčija, Hurgada, All Inclusive. OK...za vrečke še dodamo - in to je to.
Ampak, imam pač nizke standarde. In je čisto OK - da "ko ima, taj i baca"
Ker razen tiste smešne okrogle zadevice, ki sesa sama -če ni preveč dlak naokoli - noben sesalec ne dela sam. In če ima neka reč 2400W, potem ni hudič, da tepih not potegne.
16.1.2026 ob 07:46
Jaz pa bolj priporočam brez vrečke. Takega s posodo, ki jo prazniš. Pa fajn je, da imaš kompresor, ker je potrebo filter spihat; kar pogosto.
16.1.2026 ob 15:34
Budget imaš kar visok (previsok IMHO za en sesalec, razen če nameravaš kupovati precenjene zadeve). Zadosten za vse spodaj našteto! Pa vedi, da pri sesalcih bogato računajo dodatno (a v večini primerov samo parkrat uporabljano) opremo - kupuj bolj osnovne modele.
Mi imamo kot "glavnega" za resno čiščenje + avtomobile Miele Boost CX1 (dobrih 300 EUR). Tih, priročen, moči več kot dovolj, pa ciklon je, da ne rabiš vrečk (sploh, ker imamo 2 dolgodlaka mačka - ki se dejansko pustita presesati!
).
Potem za "metlo" imamo Dysona (od akumulatorskih sploh ne kaj drugega gledati - niso toliko cenejši, kot so manj efektivni, rang cca. 400 EUR). Fajn je za po stopnicah in če je treba kaj na hitro posesati (se kaj strese po tleh v kuhinji ...) pa krtača za stepanje se super obnese na jogijih.
Dnevno pa po pritličju, kjer je največ "prometa" pometa in 2x tedensko pomiva še Roomba 505 s samopraznilno postajo (dobiš za 500 EUR). Moram reči, da res dobro opravlja svoje delo, sploh pomivanje.
LP, g
Mi imamo kot "glavnega" za resno čiščenje + avtomobile Miele Boost CX1 (dobrih 300 EUR). Tih, priročen, moči več kot dovolj, pa ciklon je, da ne rabiš vrečk (sploh, ker imamo 2 dolgodlaka mačka - ki se dejansko pustita presesati!
).Potem za "metlo" imamo Dysona (od akumulatorskih sploh ne kaj drugega gledati - niso toliko cenejši, kot so manj efektivni, rang cca. 400 EUR). Fajn je za po stopnicah in če je treba kaj na hitro posesati (se kaj strese po tleh v kuhinji ...) pa krtača za stepanje se super obnese na jogijih.

Dnevno pa po pritličju, kjer je največ "prometa" pometa in 2x tedensko pomiva še Roomba 505 s samopraznilno postajo (dobiš za 500 EUR). Moram reči, da res dobro opravlja svoje delo, sploh pomivanje.
LP, g