Sicer stara tema, ampak problemi so še vedno isti tudi v letu 2020
Adaptiramo hišo in bomo v pritličju iz radiatorjev presedlali na talno gretje.
Najprej naj povem, da je to hiša tašče, ki nima pojma kako so delali tlake. Tlake so delali v lastni zasedbi. V kletnih prostorih (ki jih trenutno preurejamo) je v tlakih cca. 5 cm stiroporja polivinil in nato beton (8 cm). Spodaj ne bomo dajali talnega gretja ampak bo ostalo ogrevanje na radiatorje (tako smo predvidevali). V teh kletnih prostorih imamo problem z višino (trenutno je 233cm) in zato nismo nič razmišljali o talnem gretju (tlakov pa tudi ne bomo metali ven).
Prvo vprašanje: Ali je, če bi se odločili za talno gretje obstoječ tlak primeren? Glede na debato na forumu bi najmanj višine izgubil z armaturno mrežo?
V pritličju kjer trenutno živi tašča pa bi nujno dali talno gretje (tudi višina ni problem), trenutno je 253. Vendar, kakor sem že zgoraj omenil, tašča ne ve kakšni so tlaki zgoraj, da bi šel štemati (trenutno še bivalen) prostor pa ne bo ravno ok, tudi tašča ne bo srečna

Ker so delali v lastni izvedbi malce dvomim, da so dajali kaj volne (v projektni dokumentaciji sicer piše da naj bi bilo med kletjo in pritličjem 3 cm, med pritličjem in podstrešjem pa 10 cm volne).
Drugo vprašanje: v kolikor je narejeno tako kot piše v projektni dokumentaciji, bi bilo dovolj, če bi pritrdili cevi kar na armaturno mrežo?
Tretje vprašanje: V kolikor pa niso dali volne (worst case scenario) pa bi mi svetovali kaj? WEDI plošče in potem armaturna mreža in nato čez estrih, ali EPS 150 nato mreža in čez estrih?
Variotherm bi me res zelo drago prišel.. .rabim talnega za cca. 110 kvadratnih metrov
Hvala za odgovore
Ps: spodaj bo z radiatorji ogrevanih cca. 70 kvadratnih metrov , zgoraj pa s talnim cca. 110 (garaža in klet se ne ogrevata) zato bi znalo biti problem z ogrevanjem pritličja v prostorih nad garažo in kletjo?