PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Kakšna je razlika v ceni med vpihano kameno in stekleno volno?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, 

V projektu in ponudbi izvajalca "ključ v roke" je predvidena vpihana izolacija Supafil Timber deb. 30 cm na podstrehi. Če prav razumem je to steklena volna. Kolikšna približno je razlika v ceni (v %), če bi to bila neka kamena volna? Strah nas je namreč, da bi bilo z izolacijo s stekleno volno na mansardi posledično (pre)vroče (v primerjavi s kameno volno). Je ta strah upravičen?

Hvala za odgovor/mnenje/komentar.
30cm je 30cm pa skoraj vseeno kaj tlačiš not, tisti % ali dva razlike je nepomembno.
SamH,
kamena volna je bila v mehkem stanju , ki se je uporabljala za izolacijo cevovodov/toplovodov. Ostalo nekako v ploščah-lamelah. Ta se ni vpihovala.
Razliko v ceni išči med celulozo in Supafailom.
Menim, da je ta steklena lažja = manjši fazni zamik. Lambda je nekoliko boljša.
Lep pozdrav
Skrbi me ta fazni zamik vpihane steklene volne, da bo torej posledično poleti vroče... Verjetno je ta moja bojazen neupravičena...

Kaj so še alternative?
SamH,
zakaj se pa klasično ne izdela podstrešje?
Lep pozdrav
V bistvu ne vem kaj pomeni "klasična izvedba" (nimam pojma o gradnji). V pogodbi na ključ imamo trenutno vpihano stekleno volno debeline 30 cm. Izvajalec trdi, da je to dobro in da je vse odvisno od kvalitete izvedbe za katero zagotavlja da bo odlična.
SamH,
glej , velikokrat tudi tu napišem " Veliko Babic , kilavo dete ".
Saj vendar imaš nadzornika in tudi projektanta. Povprašaj ona dva kako in kaj!
Imajo-(te) vpogled v načrte.
Tule samo vprašanja. Naša mnenja te lahko samo dodatno zmedejo.
Klasično ostrešje: izolacija v rolah/ploščah; lahko samo steklena volna , lahko kamena volna ali kombinacija.
Vpihovanje je druga zadeva.
Detajli so podbni; zrakotesnost samega ostrešja mora biti v primeru vpiha zelo kakovstno izdelana.
Lep pozdrav
Citat:Skrbi me ta fazni zamik vpihane steklene volne, da bo torej posledično poleti vroče... Verjetno je ta moja bojazen neupravičena...

Kaj so še alternative?
Pusti ti fazni zamik. Če je mansarda montažna (gips plate), bo poleti gor vroče. Pika. Fazni zamik pride do izraza šele, ko imaš enkrat 14cm betona preko celotne mansarde. Tisto res drži temperaturo tudi preko dneva. Ampak kaj, ko je pa vlage vseeno preveč.

Edina rešitev je namestitev klima naprave, vsekakor napeljavo zmontirajte že zdaj v času gradnje, kasneje boš hvaležen. V tvojih 30cm natlači najcenejšo variatno izolacije in za razliko v ceni zmontiraj 2 klimi. Zahvališ se mi lahko kasneje.
Hvala.

Dejansko je že "zmontirana" naplejava za dve klimi v mansardi. Tako da to vsekakor bo ta predpriprava. Potem bomo pa julija in avgusta videli koliko notranjih enot moramo dejansko namestiti.
Iskanje po temi