PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kratek el kabel v elektro omarici. Kako podaljšati?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mojstri pozdravljeni.
Pri renoviranju je potrebno zamenjati tudi elektro omarico z varovalkami.

Ker so nekateri kabli že sedaj na "knap" in če želiš novo omarico kolikor toliko lično zvezati kako te kratke kable podaljšati za cca 10cm?
Se to naredi kar z "navadno luster klemo" ali je katero drugo orodje primernejše za to?
Govora je o kablih 3x1,5

HVALA in lep pozdrav
Primož
Glej, če tega ne veš oz. ne znaš, potem tega ne počni sam. Mi na forumu pač ne moremo vedeti, kakšen je dejanski problem.
Kaj če bi malo poslikal?
Sicer pa znotraj razdelilnika lahko podaljšuješ posamezne vodnike s posamičnimi izoliranimi sponkami.
Odgovor je SPONKA. Lahko uporabiš forbox kleme(sponke) in potem vodnike tako ali tako skriješ za pokrivno masko nove omarice.
Lahko uporabiš vrstne SPONKE ki jih namestiš na šino (ampak morš met dosti kabla da ti pride do šine in pa rabiš večjo omaro (zaradi dodatne šine). Dosti je odvisno od velikosti omare in št. varovalk oz. vodnikov.
Lahko uporabiš hitre SPONKE.
Lahko luster kleme (sponke), jaz se jim izogibam ker lahko pride do neželenega stika če ne narediš kot je treba.
Pa dobro zašraufaj sponko da boš imel dober stik in ti ne bo kje kaj švasalo.

Pa uspešno in varno delo.
Super. Hvala za odgovor. Sem sklepal, da sponke, če so dobre za v doze potem so tudi za podaljšat vodnik v omarici.

So včasih rekli "Bolje ispast glup nego iz aviona"

HVALA in lep pozdrav
Iskanje po temi