PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Sanacija priključka za napo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forumaši pozdralvjeni!

potrebujem nasvet:
Za priklop nape je v steni salonitna vertikala cca fi 110 (zunanji premer).
Ker ni bilo poskrbljeno za odvajanje kondenza se je ob uporabi ustvarjal kondenz in tekel po cevi navzdol, in na koncu tudi po steni, zato je stena začela plesneti.

V procesu obnove kuhinje, sem odprl steno okoli cevi tako da bom s spodnje strani cevi lahko vstavil kanalizacijski odcep (T-kos) fi 125 (ker dokaj lepo objame salonitno cev), ki bo s spodnje strani zaprt s čepom in zasilikoniran, da se bo ustvaril lonček za nabiranje (in upam izhlapevanje) kondenza.
Odcep bom potem zazidal v steno.

Slike za boljšo predstavo:
cev
[Slika: CD393-A0-A-46-D1-499-A-AB9-A-A42-B84-D29-EBB.jpg]

Postavljen odcep:
[Slika: 9841246-F-A53-F-4392-9-A8-E-00-EEA18049-D2.jpg]

In sedaj dilema:

Vidim da obstajajo odcepi 125/125 in 125/110.

Zanima me ali je bolje, uporabim T-kos, ki bo imel odcep 110 ali 125 oziroma drugačepovedano ali naj bo luknja v steni 125 ali 110..
Zavedam se, da je z vidika pretoka vseeno, ker je salonitna cev itak 110, sprašujem se samo ali obstajajo kakšne prednosti, če je na steni priključek 125 ali 110.

Pa še:
Pvc cev imam na salonitno cev zalepiti in zatesniti s sika FC 11+
Bi predlagali kaj drugega?

Hvala!
Razmisli kakšno napo boš imel. Priključne cevi so večinoma premera 100 ali 125 mm.
Če želiš res močan vlek, bo tako mali FI premajhen !!!
Preveri še, če se da cev izolirati tam, kjer gre izven hiše ali na podstrešje (na hladno). Tam imaš toplotni most kjer se ustvarja največ kondenza, ki ti potem priteka po cevi navzdol.
Prvi odgovor po 14 dnevih?
Mogoče ima človek to že pošlihtano, ker ni odziva.
Saj povratne informacije pa tudi ni, standard. Kar pa ni ravno lepo. Tudi jaz čakam nekaj odgovorov pa je kot vidim tale forum čisto zamrl, mrtev, dead R.I.P Angel Big Grin Big Grin Big Grin
Iskanje po temi