PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira klime

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Itak. To dva modela iz nase kure vesta. Zagotovo. Pa kolk ste lahko vi udarjeni? Wtf...
Ne morš verjet kakšni bedaki obstajajo. Se prijavi na forum odpre nekaj tem in potem se kot narcis zazre v ogledalo, ter začne opisovati samega sebe. Pol pa misli, da so takšni drugi :lol: :lol: :lol: :lol:
Te motim a ne? Verjamem. Pa ne počnem nič posebnega, samo malo ti čez ramo gledam. Čista jeba a ne? Hudo vam je, nakladačem, danes...

Kar se pa zrcala tiče, me zanima kdo ima večji problem stati pred njim. Jaz, ki nikomur ne solim pamet, niti nič ne prodajam ali ti, vseved, prodajalec na silo. Ja, težka je tale, res.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdravljeni,

do letos se hladim z Gorenjevo prenosno klimo 2,6kW. Klimo uporabljam po sistemu on/off, v dnevih, ko je bila temperatura nad 30 stopinj in sicer od 12:00 do 20:00.
Ko je temperatura nad 35 stopinj, ta klima ne zadošča. Zaradi tega bi si rad uredil sistem s stensko klimatsko napravo z zunanjo enoto in klimi omogočil neprestano delovanje in ohranjanje primerne temperature v mansardi.
Klime za gretje skoraj ne bom potreboval.

Vas mojstre bi rad vprašal za nekaj nasvetov:
1. zanima me, kako močno klimo potrebujem:
-rad bi hladil mansardo cca 50m2.
-slaba strešna izolacija (korci + 2cm deske + 5cm steklene volne +  leseni strop) = fazni zamik, ki zdrži samo nekaj ur.
-sem na Primorskem, kjer so temperature precej visoke.

2. kakšna bi bila najbolj optimalna pozicija za notranjo in zunanjo enoto glede na tloris?

3. katero klimo mi priporočate?
-zelo mi je všeč znamka Gree, sploh Gree Hansol zaradi A+++?
-mogoče katero drugo klimo v razredu do nekje 1000€?

Najlepša hvala in lep pozdrav,
Luka

Priložene datoteke Predogledne slike

Pozdravljeni,

imam cca. 100m2 v nadstropju v novogradnji z dobro izolacijo (tako na fasadi, kot podstrešju), pa sem mislim nabaviti 5 kW klimo (računam, da bo hladen zrak šel tudi dol (čeprav je za 1,5 do 2 stopinji spodaj že hladneje). Problem imam ker imam predinštalacijo narejeno s cevni 1/4" in 3/8". 

5 kW klim s takšnimi cevmi je zelo zelo malo...Ima jo Mitsubishi (ki mi je predrag). Našel sem neko firmo EMMETI (no name vsaj zame) pa me zanima ali jo kdo ima oz. pozna vsaj zadevo?

Ali pa bo zadostovala 3,5 kW?
Jst imam podobno zadevo, mansarda 80m2, recimo da ok izolirana (25 cm pod streho in 16cm fasade). V teh vročinskih valih mi pride temperatura v zg. nadstropju do 26C, to je cca. 2-3C več od tega, kolikor bi si želel imeti, spodaj v hiši je 23C...in verjetno bom vzel 2.5kW klimo, ki bo to pokrila in razvlaževala ozračje v zgornjem nadstropju, klima bo prižgana 24/7 skozi celo obdobje hlajenja, tako bo počutje pomoje da optimalno in kot pravi Sassapo, sploh verjetno ne bom vedel da kaj dela, oz. hladi. 
Verjetno ima veliko veze sama razporeditev prostorov v mansardi, pri meni je vse skupaj en prostor in zgolj kopalnica je zase, tako da bo hlajenje še toliko bolj enakomerno, strop pa nekaj čez 3m...ko greš gledat za koliko kvadratov je priporočena 2.5kW (mislim da 25-30m2)...je kr mal strahu se odločit za takšno moč....ampak verjamem da bo dovolj  Big Grin .

za vse uporabnike...klikniti sem moral  desno spodaj na kvadratek: Ta tema je zaklenjena, da sem lahko pisal odgovor v to temo...temu se reče posodobitev foruma Dodgy Big Grin.
Kar v tej temi bi se zahvalil forumašu @Sassapo za nasvete pred nabavo klima naprave. Hvala še enkrat.
Klima v mansardi je že zmontirana z namenom nižanja temperature v mansardi za stopinjo ali dve ko so vročinski valovi (na 23-24C) in za razvlaževanje hiše na vrednost nekih 50-55% RH tekom poletja, ko drugače zajadra na 65%+.
Pozdravljeni,
Iščem nasvete za  nakup dveh klim ,ki bi jih želel montirati enkrat septembra oz oktobra po najhujšem navalu.
Ena klima bi se uporabljala za hlajenje gornje etaže cca 42m2+ dogrevanje oz vdrževanje temperature ob odsotnosti z doma. Primarni vir toplote ko sem doma bi bil kamin.
Druga klima pa bi se uporabljala za gretje spodnje etaže kjer ni nobenega drugega vira gretja prav tako veličine 42m2+ razvlaževanje prostora poleti če je to sploh opcija.

Za kakršnekoli predloge se zavhaljujem
Zdravo, kupujem klimo za 20m2 veliko garsonjero in me zanima katera rešitev bi bila primerna.

Trenutno se odločam med tema dvema:

https://www.emundia.si/cooper-hunter-kli...r-wifi-r32

https://www.emundia.si/klimatske-naprave...vanje-25-c

Ne vem kakšna je točno razlika med tema dvema, se splača dati 100€ več za Arctic, ali ni tako velike razlike?

Bo to overkill za pičlih 20m2 in rajši vzamem kakšno cenejšo? Mogoče je katera druga izbira bolj primerna? Big Grin
Za hlajenje tako majhnega prostora potrebuješ max 2kw klimo. Glej pa malce dražje modele kateri znajo modulirat zelo nizko in praktično ne delajo nobenega prepiha.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Pozdravljeni,
sem sedaj bral to temo lep čas, pregledal komentarje itd...
V glavnem, tudi sam sem se odločil za nakup klime, res je, da gledam bolj na kvaliteto kot ceno, a malo cena tudi pomaga... torej se odločam med znamkami višjega, "kao" ranga.. vem da so micke kao popularne, sosedu služi že 5 let BP, imamo pa na firmi 9 let staro Toshibo in ŠIBA še vedno, sodelavec ima Daikina 7 let, BP... Panasonic dober, Fujitsu..
Sam sem sedaj pred dilemo, ker pomoje vse naštete firme dobre, sem pa zasledil nazadnje Daikin Perfera napravo...Kakšno mnejnje o omenjeni napravi? Je kar nova na tržišču in me zato zanima... bom pa čimprej dodal tloris hiše, ker me tudi postavitev bega, nimam pojma kje bi bilo najboljše...
LP
Zivjo, prosil bi za nasvet&mnenja.

Duplex stanovanje v 4.nadstropnem bloku,(l.2009) v pritličju. Skupaj 115 m tlorisa + v dn. sobi delno(20m) visok strop 5,7 m. V zgornji etazi je odprt hodnik, spalnica in kopalnica. Ogrevanje na plin, letna poraba samo za ogrevanje cca 400eur za 21-22 stopinj.
Klima bi bila predvsem za hlajenje, ogrevanje mogoce ob prehodu sezone.
Na JZ strani (D.S) je steklenih povrsin precej, imamo pa zunanja sencila&nadstresek. Vrata so samo za v sobe...

Napeljavi za dve enoti sta ze izdelani( upam, da bo iz prilozenih slik kaj razvidno?) , zunanje enote bodo na ravni strehi, racunam na cenejso montazo.

Kaksna moc bi bila potrebna(dve split enoti)?
Monter je ob ogledu predlagal(Fujitsu) 3,4 kw + 5,2kw,
predracun je poslal za 12KPCA 3,4kw + 24KLCA 7,2kw?
Berem vase nasvete in res nebi pretiraval ze zaradi samega udobja in seveda budzeta...
FUJITSU mi je sicer ok, vendar, ali bi bilo dovolj moči če dam:j

9KMTB 2,5 kw zgoraj+12KMTB 3,4 spodaj
(malo boljši razred, najvecji prostor bi hladili itak obe naenkrat)?

Razpeljava naprej po stanovanju na drugo lokacijo bi bila precej "težavna"

Res hvala za mnenje&lp.

Priložene datoteke Predogledne slike

1 ... 142 143 144 145 146 Pojdi na stran 
Iskanje po temi