PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja S čim podložiti Egger plutine talne obloge

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doseči moram višino 6,5cm. Trenutno je na tleh estrih+malo vzranalne mase.
Plutina tla so 0,8cm.
V Merkurju mi je priporočal 5cm estriha, 0,2cm plute + talne obloge.
Zakaj pa si tako nizko z obstoječim podom?
Najceneje boš višino pridobil s stiroporom in betonom, poleg tega bo podlaga trdna, brez škripanja ipd.
Pogoj za vlivanje betona pa je statika. Če si na temelnji plošči, ne bo problema, v nadstropju pa nočeš samovoljno dodati še 100 kg na kvadrat...
Ali stiropor + OSB, pa nimaš problema s težo
(bolj ko bo ravno pod OSB, manj bo škripanja)
Bi lahko dal samo stirodur 5cm?
Na tleh je drugače hidroizolacija, cca 5cm stiropora, cca 5cm stirodura. Ampak še vedno imam veliko v dobrem Smile
Prej je bil namreč parket, potem smo dali čez OSB plošče, potem laminat in katastrofa 10 let kasneje.
Ne, ne moreš dati samo stirodurja ker ne moreš narediti trdnosti med ploščami. Poleg tega bo pluta lepljena z dvokomponentnim lepilom ki ima topila, kaj to naredi s stiroporom si pa sam predstavljaj.
Še vedno ne vem od kod ti manjka toliko višine? Zakaj si na parket dajal OSB in preko tega laminat? Oprosti na izrazu ampak meni je tole malo šlampasto...
Šlampasto je že to, da ti po kapljicah dozira informacije in pričkuje kvaliteten odgovor.
(15.10.2020 ob 07:58)puma91 Napisal: Ne, ne moreš dati samo stirodurja ker ne moreš narediti trdnosti med ploščami. Poleg tega bo pluta lepljena z dvokomponentnim lepilom ki ima topila, kaj to naredi s stiroporom si pa sam predstavljaj.
Še vedno ne vem od kod ti manjka toliko višine? Zakaj si na parket dajal OSB in preko tega laminat? Oprosti na izrazu ampak meni je tole malo šlampasto...

Manjka mi, ker je bilo prej 6,5cm laminat+OSB+parket. Sedaj tega ni več. Imam prost estrih.

Nisem nameraval lepiti:
https://www.egger.com/shop/sl_SI/podpora...licsystems
Če ti navadni estrih ne diši, naredi suhi estrih z mavčno vlaknenimi ploščami, med seboj lepljenimi. Će si enkrat že imel žalost, delaj v smeri da je ne boš imel še enkrat.
Podlaga za kar koli (klik, lepnjenje, ...) mora biti stabilna in trdna. Govoriš o bivalni površini ne pa o "enkrat-na-leto-tu-hodim-dilah".
Naredi kolker lahko dobro!
Football forums are common. Football is the life of Spain. Spain is kno w n for its football matches. Like cricket https://domyhomeworkfor.me/french-homework-help , football is the favorite sport of the people. Every year thousands of people gather at the football stadium to watch football matches. People not only love this sport but also the players as well.
Iskanje po temi