PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kanalizacijske cevi - velikost

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potreboval bi pomoč, urejam klet, kjer bi moral urediti odtok vode in wc-je.
Zanima me, ali mi lahko kdo svetuje, katero velikost cevi uporabiti za odtok korita ( predvidevam da zadostuje fi 50 ). Cev bi rad povezal do wc s premerom fi 50, potem z reducirnim povečal na fi 110 , kjer bosta priklopljeni dve školjki in cev 110 napeljal v jašek s potopno pumpo, ki bo črpala fekalije nivo višje do kanalizacije.

Ali bi takšna izvedba bila ok ? Cev od korita do wc bo v na novo izvedeni AB plošči s padcem 2%. Cev od umivalnice do jaška bo fi 50.

prosim za pomoč, nasvet, kako to izvesti na najbolj optimalen način in seveda, da bo po pravilih in ne bo kasnejših zapletov. Ali potrebujem oddušnik ? Gre se za klet in je edina opcija za oddušnik preboj skozi steno.

Priložene datoteke Predogledne slike

fi 50 je za odtok vode dovolj. ali se ti bo dolgoročno zapackala cev je odvisno kaj boš noter dajal - problem so maščobe, kakšni trdi praški ipd.

glede odduške - ja, seveda, potrebuješ, sicer ti bo ob vsakem prečrpavanju potegnil vodo iz sifonov, potem pa ti bo nazaj smrdelo. ampak - variacija izvedbe je različna. jaz imam "odduško" kar preko cevi, po kateri prečrpava vodo. torej cev v cevi - kar potegne vode iz zbiralnega jaška, potegne zrak nazaj iz zgornjega jaška. ta zgornji jašek pa je povezan neposredno z glavno kanalizacijo, torej "odduška" je znotraj sistema kanalizacije.

iz talnega jaška (ima pokrov tudi v kleti, za vsak slučaj nisem naredil popolno zaprto v kleti), ima posledično svoj rob. tu sem že dal okoli olje, pa nekako zgleda vseeno ob prečrpavanjih po malem pa po malem to olje nekako zgine, voda pride v te špranje, ... skratka, sedaj kar vodo na vsake toliko časa (morda nekajkrat letno) vlijem v te špranje. zaenkrat brez težav.
Iskanje po temi