24.11.2020 ob 12:24
(23.11.2020 ob 15:33)kapsl Napisal: Pozdravljeni, opisal bom svojo izkušnjo. Pri nas smo to peč Biodom c-15 vgradili pred tremi tedni in takrat tudi naredili komplet inštalacijo z radiatorji po celi hiši - stara hiša 200+ in slabše izolirana. Za regulacijo imam Seltron WDC10 in hidravlično kretnico z dvema črpalkama in enim mešalnim ventilom (ogrevanje+sanitarna voda). Postopoma znižujem temperaturo dvižnega voda s parametrom P2.2 in sicer sem prišel iz 0 na -8. V radiatorje pošilja cca 35 stopinj pri zunanji temperaturi 0 stopinj, v prostorih pa je med 22,2 in 22,7. Željeno temperaturo imam na Seltronu nastavljeno za dnevni režim na 21 stopinj in nočni na 18 stopinj. Peč prav tako krmili Seltron in je nastavljena na histerezo med 50 in 70st, s tem da jo pustim samo do faze 3. Trenutna poraba za ogrevanje slabih 100m2 in 200l sanitarnega bojlerja je pri zunanjih nočnih temperaturah do -5 in dnevnih do max 8 je nekje 0,8 vreče na 24ur oziroma na teden med 4 in 5 vrečami. Še malo bom znižal dvižni vod in skrajšal dnevni režim oziroma podaljšal nočnega. Vse cevi v kotlovnici imam izolirane. Mene je poraba presenetila v pozitivnem smislu, saj sem računal, da bo poraba že pri teh temp višja. Se pa res dostikrat zažene (na pol ure pomojem) zaradi tega, ker ni dovolj odjema iz peči, a na stopnjo 2 ali nižje pa mi je servise/monter rekel oziroma priporočal, naj je ne spuščam. lp
pozdravljen,
zanimivo da pa meni za 60m2 pokuri c15 na teden pri nocni 0C in dnevni 8C 10 vrec to je enkrat vec peletov za skoraj polovico manj ogrevanja prostorov. S tem da imam bojler samo na elektriko, ker so ga mojstri iz Gipa prikljucili tako da ko pec spusti vroco vodo v bojler mi odvod iz bojlerja poslje v mesalni ventil na mrzlo tako da mi v talno spusti okoli 68C
lp

Lp