PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Fasada, manjša debelina enaka izolativnost?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, imam eno dilemo... Na novogradnji je predvideno 16cm stiroporja na fasadi, na eni steni kjer imam izhod na teraso pa mi gre malo na tesno in bi dal manj stiroporja da bi pridobil na prostoru pa me zanima ali po izolativnosti obstaja kak ekvivalent da je tanjši in da ohranim približen faktor izolativnosti? Torej EPS70 16 cm proti....

Hvala! 

LP,
Miro
(1.10.2020 ob 18:40)Miro76 Napisal: Pozdravljeni, imam eno dilemo... Na novogradnji je predvideno 16cm stiroporja na fasadi, na eni steni kjer imam izhod na teraso pa mi gre malo na tesno in bi dal manj stiroporja da bi pridobil na prostoru pa me zanima ali po izolativnosti obstaja kak ekvivalent da je tanjši in da ohranim približen faktor izolativnosti? Torej EPS70 16 cm proti....

Hvala! 

LP,
Miro
Da, vec njih. Koliko pa imas prostora?
Nimam fiksnih zahtev, bil bi zadovoljen z vsakim cm ki bi ga na prostoru prihranil. Gre pa sicer za cca. 8m2 veliko steno ki sicer meji na stopnišče od znotraj da se ne bo kdo zgražal da bi na polovici hiše tanjšal fasado Smile Torej... s kakšnimi 10cm bi bil čist zadovoljen, ali kak cm manj.
Daj grafitni EPS.

Bolj pa je vprašanje, zakaj leta 2020 na novogradnjo samo 16cm belega EPS. Kot že 100x napisano, cena samega stiroporja glede na celotno fasado je manjši delež. Verjetno delaš fasado za več desetletij, energenti pa verjetno ne bodo cenejši...
(1.10.2020 ob 20:14)Energetik81 Napisal: Daj grafitni EPS.

Bolj pa je vprašanje, zakaj leta 2020 na novogradnjo samo 16cm belega EPS. Kot že 100x napisano, cena samega stiroporja glede na celotno fasado je manjši delež. Verjetno delaš fasado za več desetletij, energenti pa verjetno ne bodo cenejši...

Hvala za skrb, razumem dilemo in zavestno smo dali takšno fasado iz različnih razlogov, po eni strani prostorskih (sedaj hiša s takšno fasado po meritvah in projektu na milimiter ustreza odmikom od sosednjih mej), po drugi strani pa mi prav tako ne sedejo odebeljene špalete kjer je npr. 20 ali več cm stiroporja. Pač projekt je bil tako zastavljen in koliko sem se pogovarjal tudi 16cm niti ni tako malo in zelo veliko hiš danes dela še vedno tako debelo fasado. Odkrito povedano, v zadnjem letu sem bil v kar nekaj novogradnjah in nobena ni imela 20cm fasade. Sicer pa nima veze... Koliko cm grafitnega EPS-a je ekvivalent 16cm navadnemu EPS70?

Hvala
9 cm za eko sklad bakelitna fasada.
Mi smo dali tole nekaj let nazaj investicija za celo hišo skoraj enaka, kot z stiroporom, čeprav so plošče dražje, ker je manj utrjevanja stiropora. Res premium manj kot pol debeline stiroporja za enak efekt !

https://www.si.weber/50-visja-toplotna-i...lus-ultra#
Hvala za to, zelo interesantno, teh 8cm namesto 16cm stiroporja! Kakšna pa je trdota tega? Pa tukaj ni kakšnih "fam" kakor o grafitnem stiroporju, da ga zvija če se ne držiš točnih postopkov...? Lp

Ravno berem na tem forumu da je cel projekt dobiti teh nekaj plošč za to vrsto fasade?

Ravno berem na tem forumu da je cel projekt dobiti teh nekaj plošč za to vrsto fasade?
Klical na Weber, ni problema edino cena je oderuška, za 8cm je 45€ z DDV na m2 Smile EPS16cm pa je 8€. Toliko o podobni ceni. Razen če nudijo njihovi dilerji 60% rabata na te cene.
Nekaj ne gledaš prav z cenami pri nas je bilo na koncu morda malo dražje, kot, da bi naredili oziroma hiša izgledala, kot atomski nuklearni bunker, ker te plošče so trdne in ni utrjevanja .....

Ne vem, kako je sedaj mi smo delali že nekaj let nazaj, je pa res, da Mercedes ali pa Zastava, kar se tu primerja, navadno ne staneta enako.....
(1.10.2020 ob 20:48)Miro76 Napisal: Pač projekt je bil tako zastavljen in koliko sem se pogovarjal tudi 16cm niti ni tako malo in zelo veliko hiš danes dela še vedno tako debelo fasado. Odkrito povedano, v zadnjem letu sem bil v kar nekaj novogradnjah in nobena ni imela 20cm fasade.
Pač so ljudje (bodisi projektanti bodisi investitorji) za časom. S koncem letošnjega leta se bodo zahteve glede energetsko varčne gradnje zaostrile in bo 20 cm fasade praktično minimum za enodružinsko hišo.
Verjamem, čez 10 let pa bo to 25cm in čez 50 let bomo v meterskem oklepu. Saj pravim, imam svoje razloge zakaj je fasada tako debela kot je in ta razlog ni povezan z stroškom debelejšega stiroporja saj kot je že nekdo rekel, razlika pri celotnem strošku fasade ni bistvena. Tudi če gredo energenti gor za 400% me to finančno ne bo niti minimalno bolelo.

(3.10.2020 ob 03:11)matofill Napisal: Nekaj ne gledaš prav z cenami pri nas je bilo na koncu morda malo dražje, kot, da bi naredili oziroma hiša izgledala, kot atomski nuklearni bunker, ker te plošče so trdne in ni utrjevanja .....  

Ne vem, kako je sedaj mi smo delali že nekaj let nazaj, je pa res, da Mercedes ali pa Zastava, kar se tu primerja, navadno ne staneta enako.....

Gledam gledam prav, spraševal sem po ploščah za katere si mi dal link, tudi na internetu sem našel uradne cenike iz 2019 in sicer je cca. 36-37EUR brez DDV. Ne dvomim da je Mercedes dražji od Zastave, tudi pripravljen sem te plošče plačati dražje, tudi duplo dražje ampak to ni dvojno, niti trojno niti četverno dražje, to je oderuško. Saj pravim, možno da izhajajo iz močno prenapihnjenih cen, da si s tem delajo neko "ekskluzivo" kao top izdelka, potem pa na to dajo 80% rabata in smo tam...
Energetski svetovalec mi je nekaj omenjal glede grafitnega EPS da se kao ne priporoča.
Da je boljša izbira beli 0,035 oz. kak drug.
Naj bi bila problem vročina ne samo pri izdelava ampak tudi pozneje.
Mogoče kake informacije več glede tega.
Iskanje po temi