PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri peleti enerles

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me kaksne izkusnje imate s peleti Enerles?
Moja izkusnja je zelo slaba. Uporabljam pec Palazzeti Maxi Idro.
Nikoli se ne zgodi, da bi pec prizgala v prvo. Uziga sele v tretjem oz. 4 poskusu.
po dolgih kolobocijah s serviserji, ki so krivili pelete, za nepravilno nedelovanje peči sem sam ugotovil da je napaka na peči.
problem je v tem, da se šalčka kjer peleti izgorevajo ne prilega 100% v svoje ležišče zato jo lahko postavimo nekaj mm levo, desno, gor ali dol, to pa pomeni, da se luknja gorilca, ki je pod šalčko ne bo 100% prilegala luknji v šalčki. to ima za posledico, da gorilec piha vroč zrak v ogrodje šalčke in ne v luknjo, da bi segreval in prižgal pelete.
potrebno je torej najti pravi položaj šalčke v ležišču, tako da se luknji gorilca in šalčke pokrijeta. to lahko ugotovimo tako, da s telefonsko kamero pogledamo v luknjo šalčke in šalčko istočasno premikamo tako, da ulovimo spodnjo luknjo gorilca. položaj šalčke si nato zapomnimo in jo vedno vstavimo na isto mesto. gre za mm, zato je treba bit natančen.
peč mi zdaj, hvala bogu, dela vredu in normalno prižiga tako pelete enerles kot tiste od profiles, na skladišču imam namreč še 2 toni peletov.
Oj.

Koliko pa stane zdaj 1 tona peletov?

Hvala
najbolje, da za trenutno ceno poklices v profiles- razdrto - 05 703 0400
profiles peleti so bukovi in so boljsi od enerlesovih, ki so smrekovi. v smrekovih je prevec smole, ki lahko zablokira polza.
cena se spreminja, zdaj so bolj poceni kot jeseni.
Pzdravljeni, sedaj je pravi čas za nabavo peletov, cene se gibljejo okoli 45-50 starih sit za kilo (rifuza-Avstrija). Tongue
No, zdaj pa vidimo
- da lahko vsak butelj nateguje s prodajo "modernih subvencioniranih" peči
- da ne rečemo, kako lahko vsak serviser nateguje povprečnega človeka, ki si ne zna sam pomagati
- kam vse so navili cene peletov in kolk je cena kubika drva
- da zapravimo še več
Cene peletov so prav take kot so bile lani !!
Rojko ti si dvakrat Rojko,cena peletov je taka kot iz pred dveh let nazaj,za informacijo sem s subvencijami in razliko cene olja privarčeval 2500 EU (dve kurilni sezoni).Razni pametnjakoviči,saj vas nobeden ne sili v podobno investicijo.
Rojko ti si dvakrat Rojko,cena peletov je taka kot iz pred dveh let nazaj,za informacijo sem s subvencijami in razliko cene olja privarčeval 2500 EU (dve kurilni sezoni).Razni pametnjakoviči,saj vas nobeden ne sili v podobno investicijo.
Maš prav Kam.Tudi mi smo v dveh kurilnih privarčevali krepko 3400€.
Nihče ne sili nikogar v nič in vsak posameznik je odgovoren za svoje odločitve ,pa če se izkažejo za dobre ali slabe.
Iskanje po temi