PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Vbrizgavanje lepila pod ploščico?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam težavo z eno talno ploščico v kopalnici.
Najprej je odstopila fuga v dolžini polovice stranice na eni strani ploščice, potem pa sem ugotovil, da je ploščica ali delno odstopila od lepila, ali pa je bila že v osnovi slabo položena.
Ko stopim gor, se ploščica tam, kjer je odstopila fuga, malenkost vda pod težo.

Ker seveda rezervne ploščice nimam, tudi ne vem, kako odstranit, da mogoče ostane cela...
Ali obstaja način, da se pod to ploščico nekako vbrizga lepilo in s tem doseže stabilnost ploščice? Potem se zafugira in je to to...

Hvala za nasvet
Ž.
Probaj zrofkati ven fuge,potem  bi osebno  bolj na redko pomešal lepilo pa ga zlival tam kjer so bile fuge na način,da bi ploščico "gujsal" na način,da bi to lepilo počasi lezlo pod ploščico.
Ko se posuši,bo sigurno ok.
Ne bo ratalo, sem probal. Če bi vpihoval, mogoče.
Zrežeš fugo okrog in okrog, ploščico vzameš ven, lepilo in nazaj. Zafugiraš in imaš rešeno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Natanko tako, sam sem z vakuumsko prijemalko dvignil ploščico (včasih gre tudi z dvojnim lepilnim trakom) in spacal natanko tako, ko Fery. Sem pa z ˝renovatorjem˝ zbrusil lepilo, da sem naredil prostor za novega.
(13.2.2020 ob 23:02)Fery Napisal: Ne bo ratalo, sem probal. Če bi vpihoval, mogoče.
Zrežeš fugo okrog in okrog, ploščico vzameš ven, lepilo in nazaj. Zafugiraš in imaš rešeno.

Hm... pa bo ratalo, ko pa se ploščica še drži lima? Če lim drži, kako močno to drži? Mogoče neumno vprašanje, ampak preprosto ne vem, koliko to res drži... Undecided Ne bi pa rad, da ploščica poči...

Nimam izkušenj s temi zadevami, nimam pa tudi dveh levih...  Big Grin in mi ni problem kaj tudi sam naredit...
Iskanje po temi