PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Gradbeno dovoljenje za renovacijo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

pričenjamo z obnovo starejše hiše. Obnova bi od večjih gradebnih del vključevala podretje 1 stene (verjetno tukaj pride v poštev statik, da oceni kaj in kako), in ureditev ostrešja (menjava, možno spreminjanje naklona, ter dodatna frčada). 

Prosim za nasvete, kateri ste se, ali se ukvarjate s tem. Ali potrebujem gradbeno dovoljenje za to ? Če da, kakšni so približno stroški povezani s tem (kot sem rekel približno), in kaj vse nato potrebujem (tudi nadzornika, itd). 

Lahko me seveda tudi usmerite na kakšno ažurirano temo na forumu, ali pa internetno stran (bi prosil za link).

LP
kuhii
Potrebuješ gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo objekta v prvi fazi. Po tem še projekt za izvedbo

Izbereš si arhitekta in po dogovoru ti pripravi dokumentacijo, pridobi se ustrezna mnenja, odda na upravno enoto, ki izda gradbeno dovoljenje. Okvirni strošek s tem delom je 2000-3000€.

Po pridobljenem GD potrebuješ projekt za izvedbo (strošek okoli 1500-2000€ za vodilni načrt in statiko).
Super, hvala. Tvoj odgovor je točno to kar sem iskal.

Še eno vprašanje. V primeru, da mi te stene ne podiramo, in ne delamo nobene spremembe na ostrešju (razen menjava vsega lesa --> tudi lege, in dodatna izolacija), ali tudi za to potrebujemo gradbeno dovoljenje ?

Sicer predvidevam da ne, pa vseeno raje vprašam.

Oziroma, še eno vprašanje. V notranjosti stanovanja se nahaja dimnik (od pritličja, čez 1 nadstropje ter nato v mansardo --> je zidan). Radi bi ga prestavili na zunanjo stran. Torej rušitev obstoječega, in potem najverjetneje inox izvedba na zunanjo steno (za rezervno, v primeru če kdaj bi potrebovali). 
Bi za to potreboval gradbeno dovoljenje ?

LP
kuhii
Iskanje po temi