PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dovod zraka v kurilnico

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako je z dovodom zraka v kurilnico. Konec meseca bom naredil temeljito rekonstrukcijo in vgrajen pride uplinjevalni kotel. Nekje sem bral da je treba narediti dovod zunanjega zraka. Do sedaj sem nekaj let kuril olje potem prešel na drva, klasični kotel, pred in po sezoni še malo olje. Dimnikar mi ni nikoli omenil da bi moral imeti dovod zraka od zunaj v kurilnico, zaradi boljšega vleka sem imel vedno malo odprto okno na kip. kolega ki je vgradil uplinjaka mi je dejal da bom moral narediti zunanji dovod zraka. Ne bo težav vedel bi le rad kako ste to reševali, samo cev z mrežo proti mrčesu ali tudi kakšna loputa. Za vse nasvete bom hvaležen
kurili,
pri meni je okno na kip odprto v garaži in s tem dovod zraka do kurišča.
Lep pozdrav
Okno na kip, z dodano mehansko blokado (doma narejena "lesena kajla" vložena v okvir), da se ga ne da zapreti - zahteva dimnikarja.
V smernicah SZPV407,katerih se dimnikarji držijo al pa tudi ne,lepo piše,da zrak lahko prihaja tudi iz sosednjega prostora skozi vratne rešetke.Potrebno je le dovolj velika rešetka in dovoljšen prostor za temi vrati.
Tudi pri meni je dimnikar nekaj oporekal,pa sem mu lepo pokazal kaj in kako in je popustil.Drugače,pa imam med kurjenjem vedno ta vrata na hodnik odprta,da gre višek toplote lepo gor po hodniku.
Za vsak slučaj imam tudi okno na kip.Luknje pa mi le ni bilo potrebno vrtati skozi steno,ker pozimi pri kakšnem S vetru,bi kar prijetno hladno notr pihalo.

lp

SZPV407 http://www.szpv.si/wp-content/uploads/SZPV-407.pdf
Iskanje po temi