Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Zivimo na vasi in imamo cca 30let staro greznico,ki pa je v zadnjem casu zacela puscati. Voda nam je pritekla v globok kanal,ki ga imamo sredi garaze. Ko smo greznico izpraznili, je tudi voda izginila. Zaenkrat je greznica na pol prazna in tezav se ni. Ker pa iscemo resitev,me zanima,ce ima kdo izkusnje z malimi cistilnimi napravami ali gradnjo nove troprekatne greznice.
Natancneje se zanimam za cistilno napravo podjetja Armex, znamke one to clean. Po forumih sem ze ogromno prebral o tezavah uporabnikov v smislu smrada tako zunaj kot znotraj hise, o previdnosti kaj vse se v cistilno ne sme splakovati (mleko, sok, dolocena cistila...)... torej zanimajo me izkusnje z one to clean cistilno ali pa ce je sel kdo v gradnjo nove greznice.
Hvala za vase komentarje.
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
Greznica 19,
kot si se prepričal, so težave z omenjeno MČN. Pomeni obvoz.
Poišči drugo, ki je v redu izdelek.
Nove 3-prekatne greznice niso dovoljene.
Naredi si kalkulacijo, kaj ti pomeni izgradnja nove 3-prekatne greznice proti MČN. Strošek. Dogoročno se boš moral priklopiti na javno kanalizacijo oz. vgraditi MČN.
Lep pozdrav
Objave: 92
Teme: 3
Ocena:
0
Som16, na osnovi česa si zaključil da je omenjena MČN težavna in katera je po tvoje v redu izdelek?
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Na lokaciji kjer živim ne bo nikoli kanalizacije. One2clean omenjam zato ker jo imam namen vgraditi. Problem nastane ker tisti ki na forumih pišejo o čistilnih napravah imajo ponavadi z njimi kakšne probleme. Skrbi me predvsem da bi morali po vgradnji te čistilne precej spremeniti svoje navade. Recimo prepovedan je cevosan, pa odplakovanje hrane,prekomerno pranje (smo mlada druzina z otroci),splakovanje mleka,sokov itd.v korito itd. V primeru izpada elektrike za dan dva, zacne smrdeti... Rad bi vedel v kolikšni meri bi lahko še "grešili". Ali ste tisti ki imate tovrstno SBR MČN morali bistveno spremeniti navade?
Objave: 92
Teme: 3
Ocena:
0
Glej, prvo moreš vedet da tisti ki nimajo problemov se na forumu ne oglašajo. V slo je že nekaj 1000 objektov opremljenih z MČN in če bi imeli vsi probleme ....
Pravila glede uporabe so za vse MČN enaka. Večje količine olja, nerazgradljive snovi in agresivna čistila odpadejo ker si pobiješ biologijo. Ni pa tako rigorozno da bi zdaj mogel čisto spremeniti svoje življenje. Stvari ki jih omenjaš veljajo tudi za greznice in kanalizacijo ampak tam nas pač boli ku... ker so problemi nekje drugje, MČN nam pač vrne v obliki smradu in nedelovanju. Če MČN smrdi nam sporoča da nekaj ni v redu in je treba napako oz. vzrok odpraviti. Delujoča MČN je popolnoma brez vonja in sploh ne veš da jo imaš.
Naprava ki jo omenjaš je kar visoke kvalitete, v tem rangu najdeš še roto, zagožen, prosigma ali tims in oxyfix če želiš betonsko.
Objave: 1287
Teme: 4
Ocena:
1
Očitno tudi jaz ne znam brati.
Predvidevam, da se je Som zatipkal....
Ampak ok, nazaj na Armex, One to clean MČN. Pri nas BP. Pri očetu BP. Edini stvari, ki se jih izogibamo, sta varekina in olje. Ostalo (mleko, ostanki hrane, čistila za vodni kamen, ...) ne pazimo nič. Izpad elektrike je bil preko 1 tedna (vetrolom), ni smrdelo nič.
Skratka - zadovoljni zelo. Prve meritve je izvajala VOKA - po njihovih besedah delujejo ok - so imeli zgolj par primerov, kjer meritve niso ustrezale.
Nisem prodajalec - nimam z Armexom nič - in do danes še nisem spoznala koga, ki bi imel s to MČN težave. Ko ga bom, bom to tudi napisala.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Ima kdo čistilno Diamond od Levsteka?