PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Kopija gradbenega dovoljenja iz arhiva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lepo pozdravljeni!

Zaradi prodaje stanovanja potrebujemo kopijo gradbenega dovoljenja za naš blok, ki je bil zgrajen 1966 leta. Načeloma gradbeno dovoljenje za tako stare objekte naj ne bi bilo  potrebno, ampak menda ga nekatere banke vseeno hočejo, zato ga želimo pridobiti. Iz upravne enote sem dobil odgovor, da jih hrani arhiv. Arhiv zahteva, da na vlogo napišem poleg ostalih podatkov (ki so nam znani) napišemo tudi podatek o imenu organa, ki je izdal gradbeno dovoljenje.

Zanima me, če kdo ve, kateri organ je izdajal gradbena dovoljenja v letu 1966 za Ljubljano, in sicer je katastrska občina 1722 (Trnovsko predmestje).

Najlepša hvala in lep pozdrav,
Marko
Za objekie ki so bili zgrajeni pred 31. decembrom 1967 in evidentirani v zemljiškem katastru velja, da imajo uporabno dovoljenje. 

Pri nas ni bilo problemov, pa je kupec kupil stanovanje s kreditom banke.

LP, g

Aja, še tole ... Wink

Priložene datoteke
.pdf   ZVKSES.pdf (Velikost: 375,5 KB / Prenosi: 17)
Pa pojdi naprej na banko, mogoče ga ne bodo zahtevali.... Zakj bi si delal delo, če ga ni potrebno?

Če ne veš, kdo je izdal gradbeno dovoljenje, se pa izmisli ta podatek.. npr: napiši Zvezna republika Jugoslavija...

Pa pojdi naprej na banko, mogoče ga ne bodo zahtevali.... Zakj bi si delal delo, če ga ni potrebno?

Če ne veš, kdo je izdal gradbeno dovoljenje, se pa izmisli ta podatek.. npr: napiši Zvezna republika Jugoslavija...

Hvala obema za odgovor.
Če samo še malo razložim: agent je predlagal, da pridobimo gradbeno, ker se najde kakšna banka, ki ga zahteva. Ker ne vemo, kdo bo kupil stanovanje in če bo sploh rabil kredit in pri kateri banki, iščem gradbeno bolj preventivno.

LP Marko
Mi smo v mesecu maju prodali stanovanje v bloku letnik 1966. Kupec je imel nekaj gotovine ostalo kredit. Kredit je bil vzet pri A banki. Zahtevali niso nobenega gradbenega dovoljenja ali uporabnega dovoljenja
Iskanje po temi