PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Mala čistilna naprava - barvanje las

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
pri nas imamo od avgusta biološko čistilno napravo. Zanima me, če kdo ve, kako je z barvanjem las (navadne barve, kupljene v trgovini, enkrat na mesec in pol). Ali je dovoljeno spiranje las v MČN? Brala sem navodila za čistilno napravo, povsod so omenjane samo "barve", kar mislim in upam, da se nanaša na barve za stene, les, ipd. Sprašujem pa zato, ker mi v nasprotnem ostane le zame nepraktična alternativa, hoditi k frizerju in tam zapravljati čas in denar. :/
Hvala in LP
Zdravo,

nimam strokovnega odgovora, razmišljam pa takole. Biološke čistilne naj bi predelale/očistile samo snovi ogranskega izvora, nekih kemikalij pač ne morejo. Ampak glede na to, da gre za nizke koncentracije tega, verjetno ne barvaš 10 glav na dan kot pri frizerju ampak 1 na mesec in je to po moje "ekološko sprejemljivo".

Sicer pa, kako funkcionirajo velike čistilna za cela naselja, kaj se tam razgradijo  anoorganske snovi? Tudi če gre za kemično obdelave odpadne vode, je to tako, da če ne veš kakšna kemija je v vodi, tudi ne veš tudi kaj ji dodat, da bi to nevtraliziral/razgradil.

Mogoče ima kdo boljiši odgovor. Sicer pa lahko to vprašanje nasloviš tudi na proizvajalca čistilne Wink
Moja si barva lase na 2-3 mesece (občasno vmes tudi ne, če to uredi pri frizerju) in ni še nikoli bilo težav z MČN....že 5+let je MČN v uporabi.
Če tvoja glava prenese barve, jih bodo tudi bakterije (v manjši koncentraciji).
Iskanje po temi