PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Seltron WDC20 prekomerno ogreva prostore

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nekaj mesecev imamo imamo WDC20 in dve enoti RDC2. Sedaj smo pričeli ogrevati. Spodaj je talno gretje (cca 110 m2) in en RDC2, v mansardi radiatorji (cca 110 m2)in en RDC2. Hiša ima 18 cm izolacije, ogrevanje na TČ Daikin 11kW. Sanitarna voda je prav tako na isto TČ. Shema je 423e.

V mansardi imam nastavljeno temeperaturo 21,5 st C, v prostoru pa je 22,5 C. Kljub temu se vklopi ogrevanje in greje radiatorje. Mislim, da so vse nastavitve časovnega ogrevanja ok (časovno, dnevna temp in nočna ok nastavljeni...). Kljub temu, da je v prostoru 1 do 1,5 C več kot je željeno, se kljub temu vklaplja ogrevanje in pošilja v radiatorje vodo cca 30 C (zahtevana temp dvižnega voda je nekje 28-32 C). Zunanja temperatura je od 2 do 15 C.
Nastavitev minimalne temeperature dvižnega voda radiatorjev (krog 2) je bila sicer nastavljena na 33 C, a sem jo zmanjšal na 25, a to ni pomagalo. Danes zjutraj sem opazil, da se je enako zgodilo tudi z talnim ogrevanjem na drugem RDC2 (spodaj). Tam je nastavljena min temp dvižnega voda 25 C. Nastavljena sobna temperatura je 21 C, v prostoru je bilo 22,7 C, a se je kljub temu vklopilo ogrevanje z potrebno temperaturo dvižnega voda 29 C (zunaj je bilo takrat 3 C).

Ali je to normalno delovanje ali je kakšna napaka? Problem je, da je temperatura že tako ali tako več od nastavljene/željene, to dodatno ogrevanje pa jo samo še povečuje (na 23 in več C). Ali je to krivo vremensko vodenje, ali napačna krivulja....? Talna je nastavljena na 0,7, radiatorska na 1,05. Ali bi moral povečati pomembnost RDC2 ali spremeniti krivuljo?

Kakšna bi bila optimalna minimalna temperatura dvižnega voda 2 (S3.5, radiatorji)? Nastavljena je bila 33 C (verjetno nastavil monter). Ostale nastavitve so enake predpisanim po navodilih (razen krivulja za radiatorje je 1,05 namesto 1,0).

Hvala za odgovor.
Prosim če modertor zbriše temo, ker sem nekako objavil tri.
Iskanje po temi