16.11.2011 ob 17:40
Naša je stara tudi eno leto in brni že od začetka (najbolj moteče v mrzlih nočeh).
Katero črpalko pa imate?
Katero črpalko pa imate?
ninja86 Napisal:Pretok vode se sliši, ampak ni moteče. Moteče je piskanje, ki se sliši po celi hiši. Če dam črpalko na stopnjo 5 najbolj piska, če pa dam na stopnjo 1, pa najmanj. Nisem 100% da je hrup od črpalke, lahko, da je od katere druge stvari povezane s pečjo. Sem pa 99% da je to hrup črpalke.
ninja86 Napisal:Termostatski ventili niso problem, ker sem letos vse do konca odprl in je še vedno piskalo, potem sem jih še zapr in je isto piskalo. Nevem pa kako je celoten sistem narejen in če bi delovalo brez črpalke. Hiša je stara čez 30 let, peč je pa nova. Moti me to, ker je bila peč kar draga, obljubili so 20% manjšo porabo - sedaj moram pa ponoči izklapljati, ker se ne da spati, poraba je pa še večja. S staro pečjo smo porabili okoli 3000 l olja na leto (za ogrevanje hiše in vode čez celo leto), z novo je pa šlo samo čez zimo 2800 l, s tem da smo čez leto vodo ogrevali s toplotno črpalko, menjali okna in izolacijo v mansardi itd.
csamo001 Napisal:ninja86 Napisal:Termostatski ventili niso problem, ker sem letos vse do konca odprl in je še vedno piskalo, potem sem jih še zapr in je isto piskalo. Nevem pa kako je celoten sistem narejen in če bi delovalo brez črpalke. Hiša je stara čez 30 let, peč je pa nova. Moti me to, ker je bila peč kar draga, obljubili so 20% manjšo porabo - sedaj moram pa ponoči izklapljati, ker se ne da spati, poraba je pa še večja. S staro pečjo smo porabili okoli 3000 l olja na leto (za ogrevanje hiše in vode čez celo leto), z novo je pa šlo samo čez zimo 2800 l, s tem da smo čez leto vodo ogrevali s toplotno črpalko, menjali okna in izolacijo v mansardi itd.
Vem, da ob takem trenutku ne rabiš pametovanja, ampak zato pa jaz zahtevam vse pisno... Če so obljubili, naj še stojijo za tem. Črno na belem. Verjetno sicer tudi to ne bi pomagalo, kar bi se potem zgovarjali na sto in en dejavnik, pa vendar... Ampak pri tako visoki porabi, ob tem da si še dodatno izoliral mansardo in menjal okna, pa še poleti ogrevaš vodo z drugim virom, mora biti nekaj narobe. Hudo narobe.
Vsekakor upam, da boš našel razlog in ga odpravil. Morda dejansko probaš brez črpalke, a ob tem pazi na temperaturo kotla. Če ima tvoj kotel veliko kotlovske vode, bi lahko delovalo. Veliko sreče!
yovo Napisal:Kar precej ga je treba pripreti, da neha ropotati.
Ropota na vseh treh hitrostih črpalke. Višja je hitrost/pretok, bolj ropota.
Ti termometri so obenem tudi ventili, ja.
Sem medtem dobil tudi odgovor od Mavija, da bodo dali druge nepovratne lopute/vložke, saj naj bi te bile težavne, če ležijo malo postrani v cevi/ležišču. Upam, da bo to odpravilo težavo. Javim.