Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
Vse deluje po prejšnih nastavitvah tudi energenta ni porabil več, celo se je malo znižal. Vse kar je narejeno je dovod toplega zraka spremenjen s šobami in to na točno določeno mesto, kjer sem si zamislil. Peč sem očistil ročno in koliko je še ostalo tu in tam vidim da počasi izginjajo s sten peči. No bomo videli kako bo naprej. Še moram narediti malo popravkov in morda še kaj spremenit. No peč potrebuje čas kakor jaz.
Ni svetlo siva samo katrana ni več je pa malo sivočrnega praha ali saj samo niso prave saje. Tako da bomo še nastavljali bolj natačno pretoke.
Objave: 422
Ocena:
0
Pomanjkanje kisika v kurišču je bilo torej posledica neustrezne konstrukcije dovoda zraka v kurišče. Ja, neugodno, zlasti če nimaš prave podpore s strani proizvajalca.
Seveda je lahko za pomanjkanje kisika (zraka) kriva zatesnjena hiša. Ste vedeli, da je za izgorevanje 1kg lesa potrebno 12-20m3 zraka? Kratek izračun: 2 vreči na dan = 30kg x 15 = 450 m3 zraka pripeljemo v hišo, da bo les gorel.
Jaz na to gledam tudi čez prizmo ohlajanja hiše od točke vstopa zraka v hišo, do vstopa v peč. Tudi tukaj imam možnosti za napredek, npr. oddaljeni zajem zraka, spelje se ga pod zemljo, da se lahko malo ogreje in pripelje v kurilnico, po možnosti blizu peči.
Ups, se oproščam, smetim temo...
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Ravno zato je dovod zraka zelo, zelo pomemben.
Bodisi to pri toplotni črpalki (naprimer moja črpalka ima točno določeno kjer sme stati - s tem mislim da je ne smem zapreti v kurilnico dim naprimer 3 x 3 metre, ker je tam enostavno premalo zraka, brez zunajega dovoda... imam toplotno črpalko na voden zrak kar pomeni da se zrak odvaja, če ga pa ne, mi pa kurilnico shladi da je kaj,...),
Bodisi je to pri izgorevanju lesa (ogrevam z peleti klasična peč). Pri sosedu Če je vklopleno vse skupaj oz. deluje istočasno ne dela dobro (premalo zraka). Skoraj vrat v kurilčnico zaradi podtlaka ne more odpreti.
Sam imam srečo, ker oba sistema stojita v enem prostoru dimenzije dolžine 10 metrov, širine 5 metrov in višine 2, 40 metra in z dovodom zraka ni nobenih težav (ni potrebe).
V samo cono izgorevanja pri peletnem gorilcu ga pa imam možnost nastavlajti poljubno (sekundarni zrak.).
Objave: 1023
Ocena:
0
V samo cono izgorevanja pri peletnem gorilcu ga pa imam možnost nastavlajti poljubno (sekundarni zrak.)
Kako lahko natavljaš sekundarni zrak in ga nastaviš na pelete ali na ogenj.
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Ne vem, kakšen gorilec imaš ti, pri meni se sekundarni in primarni zrak nastavlja ročno (z pomočjo dviga - spusta lopute za zrak kamor vpihuje ventilator gorilca).
Vso izgorevanje poteka v komori gorilca, peč praktično dobi samo vroč zrak in pepel iz gorilca. Kot pri fenu za lase.
Hja, Trtel ziher, ampak zelo zelo v redu v praksi..
Pa nisem prodajalec ali monter.
lp
Objave: 136
Teme: 4
Ocena:
0
Da malo obudim temo....
Gledam tele kocke od Huscha. V merkurju jih sicer imenujejo kocke za podžig, potem pa nadaljujejo, da so namenjene čiščenju. No kakor koli že, mene bolj zanima kako se ta hudič uporablja.
"Navodilo za uporabo:Eno ploščico položimo v kurišče, nato segrejemo peč za eno uro na 80 stopinj Celzija. Ploščica ne rabi priti v direktni stik z ognjem. Redna uporaba vsakih 3 - 6 tednov prepreči nabiranje saj. Ena ploščica zadostuje za peči z nazivno močjo do 51 kWh."
Kaj zdaj? Naj dam v kurišče in zakurim ali na počakam da vse zgori in nato vržem v peč. V prvem primeru bo prišlo v stik z ognjem čeprav naj to ne bi bilo potrebno, v drugem primeru pa ne morem spravit peči na 80°C za eno uro...
Če je že kdo uporabljal, kako je zadevo uporabil?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.hiko-trade.si/doc/husch.pdf">http://www.hiko-trade.si/doc/husch.pdf</a><!-- m --> (št. izdelka je 30113)
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Jaz jih uporabljem že drugo sezono, v štedilniku na drva. Peč zakurim in ko pride temperatura na 80, vržem kocko. Piše, da ni potrebno, da pride v stik z ognjem, ne pa, da to ni dovoljeno. Jaz vržem v ogenj. No, potem pa bo nekaj časa plamen moder, peči pa ne odpiraj, ker ima malo neprijeten vonj.
To je to!
Objave: 136
Ocena:
0
KARMEN1 hvala. Bom zadevo preizkusil.
Objave: 25
Ocena:
0
In kakšen je efekt teh kock.
A se saje oz obloge kaj lažje ščistijo?
Objave: 25
Teme: 1
Ocena:
0
Jaz sem tudi že uporabljal omenjene ploščice Husch in še en prašek iz Obija. Oboje deluje podobno. Saje postanejo namesto črno-rjavih oblog bolj svetlo sive in se jih z lahkoto odstrani z blagim ščetkanjem ali pa celo same odpadejo, vendar obloge ne smejo biti predebele, ker sicer ni pravega učinka - pobeli se samo vrhnja plast.
Kljub uporabi teh ploščic pa moram peč še vedno čistiti vsaj 1x na 3 tedne oz še bolje na 14 dni, če kurim več kot 2x/dan.
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Jaz sem letos prvič očistila dimnik, po dveh letih.
Objave: 208
Teme: 14
Ocena:
0
ga ni čez bolšga : <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=5UCt5zhL8Wg">https://www.youtube.com/watch?v=5UCt5zhL8Wg</a><!-- m -->
Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
Nemška priredba reklame " A je to" , za Kanadski whisky.... :wink:
Objave: 1137
Teme: 20
Ocena:
0
(jul. '17)
očistiti in prebarvati moram pohodno pločevino (karo vzorec), na katero je kapljala mešanica vode in saj; posledično je zadeva precej zrjavela; verjetno z mešanjem vode in saj dobimo neko za železo zelo agresivno stvar.
Pločevino sem očistil z [url=httpsunichr("58")//youtuunichr("46")be/91wdTASf8iU]igličarjem[/url], površino prebrisal s čistilnim bencinom da odstranim kapljice olja od igličarja, in premazal s sivo temeljno barvo.
Rezultat: dober teden kasneje površina spet rjavi. Najbrž moram očistiti-nevtralizirati snov, ki se je ustvarila z mešanjem vode in saj in povzroča rjavenje. S čim ?