PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zanesljivost TČ zrak voda, servis, stroški

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meni se je cca eno leto po vgradnji začela čudno obnašat in se je ugašala. Serviserji so se oglasili en dan po klicu in ugotovili da pušča plin, uredili zadevo v nekaj urah (vse je štelo še v garancijo).
pomagač Napisal:Pozdravljeni,

vprašanje za črpalkarje, ki imajo TČ že več let. Ali ste z virom ogrevanja zadovoljni, koliko € je šlo za servise (v času 3-5 let) in ali bi se za isti vir ogrevanja odločili tudi v prihodnje?

thank you

V 5. letu uporabe, brez dodatnih stroškov za servis ali karkoli po instalaciji (servisov ni bilo, garancija na mojo napravo je 5 let, letos se bo iztekla). Vzdrževanja nič.
Letos bom malo očistil odtočno cev kondenza ker mi kurjači trdih goriv zadnjih par let intenzivneje filajo zrak in svinjajo teraso s sajami. Slednje se z defrosti uparjalnika odplakujejo v odtočno cev in pri moji instalaciji se akumulirajo na delu kjer ta cev zavije v kurilnici v odtok.

Do zdaj nisem niti pomislil, da bi mi bilo žal.
Veliko je forumašev, ki imajo tč še dlje in nivideti da bi se kesali zaradi svojih odločitev.
bozgom Napisal:Ker vem, da bodo v temo pisali le tisti, katerim TČ že leta deluje BP bi lahko kdo dobil napačen signal, da so TČ večne in zgolj delajo in delajo in delajo... Zagotovo je TČ skoraj vedno najboljša izbira za ogrevanje hiše a je hkrati najmanj prilagodljiva v primeru okvare same TČ ali elektro omrežja. Če pa poleg ne zgradiš niti dimnika in pomisliš na letošnji januar ali žled nekaj nazaj ali...

No že prvi te je demantiral......
Gre za pretiran strah pred okvarami.....
Pa ne vem zakaj, saj je TČ zgolj naprava, stroj, kot milijone drugih....
Seveda so tudi tu okvare, pa vendar najbrž manj kot npr pri avtomobilih.
Očitno je v zvezi s TČ nek strah, kot je bil pred desetletji, ko smo končali s "fergazerji" in bosh pumpami, njihovo mesto pa je prevzela elektronika in računalnik.
Ravno tako lahko obstaneš s črpalko sredi zime, kot z avtom. Pa ne vem če imaš v avtu še kolo, ali motor, da se v tem primeru odpelješ domov.......

Če pa želiš biti vedno na varni strani, pa ti niče ne preprečuje to "kolo" v obliki rezervne peči na drva, olje, ali karkoli, zraven pa še agregat.

Pa tudi pokvarjena TČ ima nekaj rezerve v obliki električnih grelcev in "emergency mode", tako da se da zdržati nekaj časa........
V 7mi sezoni ogrevanja s TČ BP Big Grin .
STČ je še nekaj let starejša , je pa kake dve sezoni nazaj štajkala-zamašan odvod kondenza , nakar je pri talitvah prišlo do kratkega stika, ter sem pomislil na najslabše..., ker ni zalaufala ko sem probal.
Voda je, predno sem STČ odprl, počasi odtekla. Nisem pomislil na zamašitev, ker je bil kondenčni pladnj prazen. Klical servis, ko pride STČ pali s prve :roll: Vendar se je medtem (ko sem rekel, če je že tu naj preveri še ogrevalno TČ -plin) zaustavila in problem je bil hitro opažen (začepljen odtok-poln pladenj vode).
Strošek 50E (kontrola TČ, STČ + vožnja) .
Kronoterm ZV 12/13,eno leto obratovanja. Menjana OČ za zalogovnik v prvem mesecu po zagonu in OČ za sanitarno vodo en dan pred vselitvijo, ko sem začel ogrevati vodo, obe pumpi zamenjani v garanciji, verjetno so dobili škart serijo.
Javilo mi je napako tz kontrola faz, TČ ni delovala zunaj pa -15, napako mi je rešil moj električar, iz kronoterma niso imeli koga poslati pogledat .

po enem letu sem naročil redni letni pregled = 95,27 €vrićev za 15 minut dela.
@veli: kje si naročil pregled? Kaj pa je vseboval ta pregled?

Razmišljam, da bi dal opraviti pregled poleti, preden poteče garancija.
Pregled sem naročil preko spletnega obrazca [url]httpunichr("58")//kronotermunichr("46")com/servis[/url] , serviser je pogledal nastavitve, pogledal v servisni meni in pa priklopil je neko aparaturo na kompresor, ter vizualno pregledal zunanjo enoto.

pregled sem naročil, da ne bi imel kakšne težave z uveljavljanjem garancije , glede na šlamparije pri zagonu Sad
Daikin HT 14 kw. Deluje peto sezono. Udobje in strošek napram prej (kurilno olje) je zelo zadovoljivo. Ker sem bral v časopisu članek, ki je bil povzet iz neke energetske revije, da tudi TČ vsake toliko časa potrebuje nek standardni pregled-servis, sem to po tretjem letu delovanja tudi naredil. Strošek je bil 72 EUR. Cca 1.uro so nekaj meril in delal.
Ssapo, naj se pozlatijo tvoje besede glede delovanja, pa čeprav nisi ravno navdušen nad Daikinom, oziroma t.i. klima TČ.
1 2
Iskanje po temi