PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno gretje - ponovno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

pregledal vse teme in nisem našel rešitve za moj primer.

Da opišem.

Imam talno gretje, omarica v prilogi.
Potem pa ima še mešalni centil - ročni brez elektornike. V prilogi

Se pravi temperatura je trenutno odvisna od mene in moje nastavitve ročno. Kako lahko in s katerimi rešitvami bi obstoječo zadevo spravil v avtomatiko. Se pravi, da mi ni potrebno ročno nastavljati vhodne temperature v talno, ker se milimetrski premik zelo pozna.

Priložene datoteke
.jpg   t20150204_183211415_ios.jpg (Velikost: 53,19 KB / Prenosi: 801)
.jpg   tbarberi_prikljucni_seti_mesalni.jpg (Velikost: 14,67 KB / Prenosi: 801)
Teoretično potrebuješ motorni pogon, ki paše na ta tvoj ročni ventil, tipalo temperature dvižnega voda in regulator, ki krmili ta motorni pogon

Običajno pa se celovito rešuje ogrevanje hiše, sanitarne vode, ogrevanje po vremenski krivulji, krmiljenje kotla in še kaj. V to kategorijo lahko uvrstimo nekaj takega:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.seltron.si/seltron-regulatorji/regulatorji-ogrevanja/kompleti/regulator-ogrevanja-wxd10-s-tipali-4xtf-pt-1xvf-pt-1xaf-pt.html#.V_d8wCiLS70">http://www.seltron.si/seltron-regulator ... _d8wCiLS70</a><!-- m -->

Zato bo potrebno malo več napisati o samem ogrevanju in željah.......
Če imaš točno takšen ogrevalni mešalni set kot na sliki, sklepam da je od MHE in kupiš samo motorni pogon (cca 50-60€).

Ostala regulacija je odvisna od obstoječega sistema. Če nimaš še nobene regulacije (dvomim) potem ti je odgovoril že Homer za rešitev.
Hvala obema za odgovor, preverim omenjeno rešitev.
imam enak sistem in sem na začetku isto kompliciral nato pa spoznal, da je brez smiselno kupovanje elektronike. Nastavil sem mešalni ventil na cca. 24.C, črpalko 24/7 laufa na prvi brzini ter zmanjšal pretoke na vejah kjer je temperatura sobe presegla 23.C.

Zadeva je špilala odlično do spomladi, ko sem črpalko in peč ugasnil.
Iskanje po temi