PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kaminska peč na razpihovanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

zanima me, če imate kake izkušnje s kaminsko pečjo na razpihovanje zraka kot je ta v spodnji povezavi?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.misaron.si/dom-in-vrt/kaminska-pec-z-razpihovanjem">http://www.misaron.si/dom-in-vrt/kamins ... pihovanjem</a><!-- m -->

Sam bi rad ogreval 2-sobno stanovanje v skupni velikosti 50 kvadratnih metrov, pri čemer mi je najbolj ugodna opcija priklop na 1. varianto na skici tlorisa stanovanja.

Priložene datoteke
.png   tlorisStanovanja.png (Velikost: 72,98 KB / Prenosi: 1194)
1. Dimnik?
2. Razpihovanje je vedno najbolj učinkovito ob centralni postavitvi grelnega telesa v objektu ...
3. Za prisilno kroženje vročega zraka je potrebno imeti tudi razpeljan sistem zračnikov v vsak prostor na katerega se grelno telo priklopi
4. Če je tole vredno tisočaka, potem pa res ...
No, glede na to, da se tukaj gre o našem produktu, me aleš.h zanima, zakaj po tvojem mnenju ni vreden toliko kot je cena?
Boste vi mene naprej prepričali zakaj je vredna tisočaka, ane? Sploh glede na to, da se dobijo praktično identični produkti za pol manj ...
Ne, nisem zato tu. Vidim, da si šolan inženir, pa sem se pripravljen kaj novega naučiti.
Razsvetli me z identičnimi pol cenejšimi produkti.
Kot bi šel kupovat avto in bi me avto trgovec napadel, da naj mu dokažem zakaj njihov izdelek ni vreden 40.000€ namesto, da bi mi pokazal zakaj bi dejansko bil vreden toliko.

Osnove lepega vedenja pa tudi pravijo, da se ljudi, ki se jih (še) ne pozna, vsaj na začetku vika, kot sem to jaz storil v vašem primeru. Ane?

Kakšen tečaj lepega in primernega obnašanja več in kakšen tečaj arogantne vzvišenosti manj, pa bo tudi s prodajo veliko bolje. Kdo ve, mogoče boste čez pol leta dejansko potencialnim strankam pojasnili zakaj bi izbrali ravno vas med kopico tisočerih ostalih ponudnikov. In kdo ve, morda prevaga ravno lep odnos pri kateri od strank.

Pa prekrasen sončen pozdrav Smile
Vso zgodbo ste vi sami napeljali g. Aleš Smile
Mene samo zanimajo ti produkti na pol cene.

Torej Kaminko razdelilnik toplote ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.misaron.si/dom-in-vrt/kaminko">http://www.misaron.si/dom-in-vrt/kaminko</a><!-- m --> )
stane 220 €.
Kje so ti sistemi za 110 €?
Gospod Očko, mirno. Menda je ja jasno, da avtor teme sprašuje po celotnem ogrevalnem kompletu, ne samo po razdelilniku.

Citat:izkušnje s kaminsko pečjo na razpihovanje zraka

In kot sami ugotavljate obstajajo te peči tudi pri konkurenci, pa ni treba nič vrtat v hrbtno stran peči, da se natakne dodaten ventilator gor, ker je že integriran. Oziroma izmenjevalnik, da se lepše sliši.

In ja, peči z ventilatorjem za razpih se dobijo za manj kot za tisočaka. Videl v Obiju, Bauhausu in še kje (cene mislim, da so bile okoli 700€, ne pa me držat 100% za besedo, ker je to bilo pred časom, ko so bila v ponudbi). Pa isto tako obloženi s keramiko, eni celo s kamnino. V kurišču pa še s šamotom in velikim panorama steklom. Tiste za preko tisočaka pa se dobijo s subvencijo zaradi izkoristka in si spet na manj kot tisočak.

Kot pa tudi sami ugotavljate je pri razpihu ventilator lahko glasen, prenaša vibracije, peč je lahko prešibka za ogrevanje več prostorov in ogrevanje je neučinkovito, če so razdalje večje ali se ogreva več etaž (spet problem prešibke peči, prešibkega ventilatorja).

In pa še bolj poglavitno - za boljši izkoristek bi razdelilec moral biti na dimovodni cevi, ne pa na hrbtni strani peči. Tako bi vročino dima resnično izkoristili bolje, sevanje je pa tako ali tako prisotno. Čeprav je tudi tisti način tako-tako. Ljudje iz branže so mi govorili o 5-max 10% povečanju na podobnih sistemih nameščenih na dimovodne elemente preko ventilacije (ne preko vodnega medija, tam je menda izkoristek višji), ko sem podobne sisteme iskal in preverjal za svoj kamin.

Tisočaka pa plehnata peč s keramično oblogo, ventilatorjem in 1 cevjo po mojem mnenju ni vredna. Patent gor ali dol. Še posebej ne, če se za ta denar dobi kaminski vložek z isto regulacijo in subvencijo. Lahko pa se motim in bom z veseljem sprejel svojo zmoto, če me kdo razumno prepriča v nasprotno. No, vseeno vidim, da se je cena že znižala na dobrih 800€.
Gospod Horvat, v temo sem se vključil zgolj zaradi vašega takojšnjega omaloževanja našega produkta, ki ga pa do sedaj še niste opravičili s svojimi argumenti.
Oz. vaš odgovor na pol cene je 700€ peč, ki ste jo videli pred časom. Torej hipoteza na hipotezo.

Prednost Kaminka je v tem, da se lahko montira tudi na peč, ki ni v osnovi narejena za ogrevanje več prostorov. Sistem razpihovanja s pečjo je pri nas dobavljiv že za 535 € - gre za isto peč brez keramične obloge.

Z veseljem vas gospod Horvat vabim na obisk, da si komplet tudi sami ogledate, ali pa vam pošljem številke strank, ki sisteme že uporabljajo, pa njih povprašajte o kvaliteti "plehnate peči".

Debato v tej temi iz moje strani zaključujem, vas pa prosim, da naših izdelkov več ne blatite. Lp
Iskanje po temi