PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Čas za sušenje estriha+ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lep pozdrav! estrih debeline 5 cm sem položil konec meseca oktobra. vsi so mi rekli da ga je treba pustiti sušiti 3-4 mesece. Ker pri sušenju ne bom uporabljal sušilcev, me zanima če lahko pride do take vlage v prostoru, ki bi lahko uničila knauf (iz knaufa imam namreč predelne stene in spuščen strop ter poševnine mansarde.

Spodnja etaža je ogrevana, pa tudi zgoraj imam že pripravljeno centralno, samo še radiatorje je treba natakniti. Ali lahko pride v 1 tednu do vhoda pretirane vlage, ki bi lahko uničila knauf? konec tedna bom namreč že zakuril, rekli so mi tudi da se pozimi najhitreje suši zaradi nizkih temperatur in suhega vremena.na koliko stopnij pa je potrebno zakuriti, da se estrih normalno suši?
če do sedaj ni bilo nič potem tudi zdaj ne bo!

če se bojiš pusti priprto kako okno na prepih - da bo vleklo skozi.

estrih se pozimi suši hitreje le če bo v prostoru zakurjeno - se prav da zaradi ogrevanja zrak sušiš, kar ima posledico, da zrak vleče vlago iz sten, stropov in tal.

v lasu 2 mesecev je estrih že dodbra suh - verjetno za polaganje parketa še ni - ampk to so le še detajli...nikakor pa ni več bojazni da se knauf napije.

LP
TheEdge Napisal:lep pozdrav! estrih debeline 5 cm sem položil konec meseca oktobra. vsi so mi rekli da ga je treba pustiti sušiti 3-4 mesece. Ker pri sušenju ne bom uporabljal sušilcev, me zanima če lahko pride do take vlage v prostoru, ki bi lahko uničila knauf (iz knaufa imam namreč predelne stene in spuščen strop ter poševnine mansarde.

Spodnja etaža je ogrevana, pa tudi zgoraj imam že pripravljeno centralno, samo še radiatorje je treba natakniti. Ali lahko pride v 1 tednu do vhoda pretirane vlage, ki bi lahko uničila knauf? konec tedna bom namreč že zakuril, rekli so mi tudi da se pozimi najhitreje suši zaradi nizkih temperatur in suhega vremena.na koliko stopnij pa je potrebno zakuriti, da se estrih normalno suši?

Ti samo veselo na delo. brez vsakih skrbi. Razen, če se ti ne da potem je pa to lahko dober izgovor.
hvala vam!
še vedno čakam na montažo radiatorjev, me nateguje moj inštalater!upam da ne bo prišlo preveč vlage noter v knauf, spodaj je ogrevan prostor, izolacijo pa tudi imam (fasada 10 cm+streha 25cm).

Še eno vprašanje: zapreti moram odprtino, kjer bodo vhodna vrata, da mi toplota ne bo uhajala. Kaj priproročate (a bo polivinil v redu?)
Vhod je namreč v že zaprtem stopnišču.
ali boš čez to odprtino hodil?

če ne boš...daj polivinil, vmes 10 cm steklene volne, ter zopet polivvinil.

sama folija je bolj blažev žegenj...ravno toliko da ni prepiha.
Iskanje po temi