PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Analizator omrežja in TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evo sem se odločil, da odprem novo temo.

Na mojo kitajko (11kW split inverter) sem prikljuil analizator električnega omrežja, tako, da v vsakem trenutku lahko vidim porabo, moč po fazah, napetosti po fazah, ... in še mnogo stvari.

Sedaj je analizator priključen kakih 10 dni, toliko, da bom lahko dal kak odgovor na morebitna vprašanja, ko se razvije debata na forumu.

Še to, Analizator je priključen prek 3 tokovnih transformatorjev z razmerjem 1:10.

Zdaj pa nekaj stari:
Opazil sem, da imamo zelo "kvanitetno" elketriko, tako, da napetost na posamezni fazi pogosto pade proti 200V. Rekord je od 5.12.2015, ko sem imel na eni fazai 195V, na drugi 190V in tretji 196V. (nov rekord še čakam).

Zdaj pa malo še o moči, ki jo jemlje TČ.
TČ ima deklarirano min moč 1650W.
Na minimalni modulaciji 50% (modulacije je od 50...130% nečesa. recimo da je to frekvenca 50Hz, pa nisem 100%) pa običajno jemlje okoli 1400W, včasih tudi pod 1300W.
Lepo se vidi, kako je odjem zelo močno odvisen od temperature plina pred kondezatorjem v notranji enoti. Modulacija sploh ni tako zelo pomembna. To se vidi, ko delam toplo sanitarno vodo, ko pri 50% modulaciji komot kaže moč 2000W.
Drugače ob tem vremenu jemlja največ okoli 3600W pri pripravi sanitarne vode pri 115% modulaciji in temperaturi plina pred kondenzatojem cca 73°C.

Evo tolkle naj bo dovolj za začetek iz moje glave, .....
Saj, bolj zaprt ekspanzijski ventil, višji tlak, višja tempretura, večji navor motorja, višji tok. Ne glede na obrate.
Vse je popolnoma normalno.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Zanimive informacije. Poskusi z opažanji sestaviti krivuljo porabe v odvisnosti od modulaciji pri isti temperaturi vode in v odvisnosti od temperature vode pri isti modulacji. To bi bilo zanimivo videt.
Bom. Ampak ni glih enostavno. Ker zadeve zelo varirajo.

Samo je pomoje veliko bolj relevantna temperatura Plina pred kondenzatorjem notranje enote.
Temperatura dvižnega voda je preveč položna oz ravna. od cca 27 pa do 29°C in žal ni signifikantna.

Recimo pri 50% modulaciji pri gretju ogrevne vode imam lahko trenutni odjem od cca 1300W do 1450W.
Temparuatura vode v dvižnem je cca 27-29°C.

Poraba obtočne črpakle je 150W +/- kakšen watt (skupaj z elektroniko TČ-ja)
Sama elektronika TČ-ja kuri v standbyu cca 10W (skače okoli te vrednosti)

........
Katero kitajko imaš to, lahko kakšen link?
Iskanje po temi