PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri N-Eko peleti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nekje v oktobru novembru so imeli v kurivo prodaji akcijo N-EKO peletov. Ker je bila cena ugodna sem se še pozanimal in poklical v Stražo, tam pridelujejo te pelete , kjer mi je prijazni možakar zatrdi da so njihovi peleti res A1, 100 iglavci oziroma takrat mi je rekel smreka in da jih skozi kontrolirajo. Skratka oh in ah......
Naročim tri tone. že ko jih dobim me zmoti da so bili močno temno rjave barve, pa tudi embalaža se je hitro strgala. To bi jim še oprostil če bi saj peleti dobro delali. Pa se obnašajo močno slabše od cenejših mešanih 30-70%. Šalčko oziroma mrežico moram pucati na dva dneva, ker imam drugače zastoj.
Sem samo jaz naletel na slabo serijo? Ima kdo z njimi drugačne izkušnje?
Spoštovani,
vaše težave so tipičen primer prehoda iz mešanih peletov na smreka-jelka pelete pri gorilcih z majhno kurilno rešetko. S povečanjem časa med dvema doziranjema bodo te težave odpravljene. Posledično boste porabili tudi manj peletov na sezono.
Temna barva peletov je posledica oksidacije mokre žagovine ( predvsem jelke). To je naraven proces v mokri žagovini, ki potemni preden vstopi v proces sušenja.

Za odpravo težav na gorilniku nas kontaktirajte in vam bomo pomagali nastaviti gorilnik.

Lep pozdrav, N-EKO peleti
Jaz jih uporabljam in so super... mogoče je res za pogledati količino doziranja ?
Iskanje po temi