Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Če je direktno vezan vodovod za napajanje kotla potem ne bi smel priti zrak v kotel, razen če vam pogosto zmanjka vode ,pa še takrat se prezrači skozi pipe. Z cevjo ki se snema pa lahko pride do tega, pa še to lahko rešiš z Garena priključki ki tesnijo.
Objave: 978
Teme: 2
Ocena:
2
Tudi jaz imam v mojem sistem vedno izločanje zraka, predvsem ko zakurim in peč hitro doseže 80-90°C. Seveda se pri najvišji hitrosti črpalke na dvigu povratka v nekem času le počasi odzrači. To traja približno 1h ob gorenju v peči. Ves zrak se odvaja višje v zalogovnik, ki ima na vrhu avtomatski odzračevlnik. Ta pa lepo piha zrak ven. Potem pa zadnje 2-3 uri kurjenja, ko drva začnejo normalno in ne eksplozijsko goreti ni več pojava zraka v peči, pa čeprav ima izhod iz peči med 80-90°C.
Res sem pa v sistem natočil 2000l zalogovnik, 200l odprto raztezno 8m višje od manometra in celotno ogrevanje po hiši s lastno kapico, ki nima vodnega kamna, ima pa več kisika. Šele sedaj pred 3 sezono, ker sem odklopil radiatorje zaradi polaganja parketa, se dofila sistem isto s kapnico. Zadeva pa še vedno izloča zrak, ko zakurim v peči. Me ne moti ropot črpalke, ker se samo sliši v kurilnici. Ko pa zaprem protipožarna vrata, pa s eveč ne sliši ropot v druge prostore.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Pokalni plin? Ali to stalno nastaja pri pocinkanih kosih/ceveh ali samo na zacetku nekaj casa?
Objave: 264
Teme: 3
Ocena:
4
Jast imam sistem cca 2000l vode natočene iz vodovoda.
Po treh letih se ni več bistveno izločeval plin iz vode.
Letos se je kalvarija ponovila ko sem obnavljal kopalnico in sem bil iz sistema primoran izpustiti cca300l vode. Len sem bil tole tehnično vodo prečrpat v eno pvc kad in potem nazaj. Od začetka sezone je bilo zanimivo pa še zdaj je slišat črpalko za polnjenje zalogovnika.
Objave: 978
Teme: 2
Ocena:
2
Ne vem koliko imajo s tem cinkani kosi, ker jih nimam skoraj nič. Na peči so bili 2 sezoni rabljeni. Na zalogovniku pa samo R kos. Edino največ Zn je na razdelilniku za 5 ogrevalnih vej in koliko je v ventilih. Večino ostalih elementov je medenina. Pa še lotal sem s Cu trdim lotom in ne mehki Zn lot.
Lahko je res problematičen kisik v vodi, kjer je v kapnici še toliko več ali celo na našem koncu celo dodatki iz TEŠ in Cinkarna. To sta navečja in najbližja onesneževalca okolja. Te ostanke imam lahko v vodi.
Ocena:
4
Pa ni problem samo v samemu cinku.
Zalogovnik je Fe, cevi so Cu, radiatorji so Al, razdelilnik Zn, Peč Fe in dobiš lepo baterijo elektrolizo to so pač problemi ki so jih pogruntali naši toplovodarji, ki se jim več ne švasa črnih cevi.Ta zadeva je problematična pri centralnih sistemih kot so TČ, olje plin in ni tako izrazita.Je pa potrebno letno prezračevanje.
Pri nas zalogovnikarjih pa se pojavi večji problem sproščanja plinov zaradi višjih temperatur, kjer se nad 85stC ekponentno začne izločati plin iz vode.
Meni se je dostikrat zgodilo da je celo črpalka kavetirala in je peč kar znorela na 120stC, tako da sem ogrobno časa prebil z sistemom.
Ko mi je to dopiz....o sem na zanko peč zalogovnik navmes namontiral mikrovent od takrat ni prišlo več do kavetacije črpalke ali pregretja peči.
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Če med stikom kovin ni kisline, potem ne prihaja do nikakršnih reakcij ... Saj drugače bi imel doma nič drugega kot eno veliko Galvanijevo baterijo ne pa centralno napeljavo za ogrevanje ...
Ocena:
4
Aja vrzi pest pocinkanih matic v lonček vode pa boš vidu kok se mehurčki delajo, je pa res da tako ne boš naredu 500Ah akumulator.
Eno je reakcija, drugo pa proizvajanje dodatne energije z reakcijo.
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
aleš.h je v šoli prešprical uro kemije, kjer so omenili elektrokemično napetostno vrsto...
Ocena:
8
Koliko zrak skoduje crpalkam? Sem ze prebral da naj bi zrak zlizal lopatice črpalke. Lani ga nisem imel, sedaj pa ga spet obcasno slisim. Poleti sem namrec delno praznil sistem zaradi sušilnice.
Ali obstaja kaksni radiatorksi avtomatski odzracevakni ventili?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Koristi zagotovo ne, a tudi v neko katastrofalno obrabo lopatic ne verjamem.
Morda tu najdeš kaj primernega:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.heatingpoint.si/ogrevanje-hlajenje/odzracevanje-odstranjevanje-necistoc/odzracevanje">http://www.heatingpoint.si/ogrevanje-hl ... zracevanje</a><!-- m -->
Če si praznil sistem, potem eno odzračeveanje ni dovolj. Jaz sem moral odzračevati 2-3 x, da sem spravil ves zrak ven.
Ocena:
8
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")heatingpointunichr("46")si/image/cache/data/larti/NAD-24054-188x204unichr("46")jpg[/img]
tole bi najbrž samodejno opravilo odzračevanje na zgornjih dveh radiatorjih.
Imam še nekaj pocinakane inštalacije in se bojim da mi nastaja pokalni plin. Sicer res minimalno, ampak dovolj da se ga preko zime nekaj nabere.