PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Padec tlaka, TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

imam Daikin Altherma. Sedaj mi je delovala cca 7 dni, bil je nastavljen protokol talnega gretja (10 dni), vendar sem ga ugasnil, ker je estrih že zdavnaj suh...

Opazil sem, da je veliko zraka v sistemu, zato sem je prišel vodovodar(tudi montiral TČ) sistem odzračit, vendar je opazil, da v sistemu zelo hitro pade pritisk. Zaradi takih in drugačnih zadev, ki jih je imel tisti dan je rekel, da bo prišel nazaj čez dva dni, da točno preveri kje je problem., preden se kliče servis za TČ.

Sedaj imam vprašanje. Je možno da pušča talno gretje oz kakšna je verjetnost puščanja le tega? Preden se je namestila TČ je bila vrednost pritiska v talnem gretju 3.7 bara, enaka vrednost je bila tudi takrat, ko je prvič nafilal zrak v cevi za talno gretje, preden se je položil estrih, se pravi bi moralo biti talno gretje ok.

Toplotna črpalka ima tudi možnost hlajenja in ima narejen odtok. Vodovodar sumi, da spušča kakšen varnostni ventil znotraj TČ in voda odteta po cevi, ki gre iz TČ v odtok (cev predvidena zaradi hlajenja, kondenziranje).

Naj omenim še tole, da 5 dni je bil tlak konstanten, potem pa je kar na enkrat števec padel na 0, zadeva se je zgodila praktično hipoma in ne počasi.

Hvala za vse odgovore!

lpM
Tlak 3.7 bara je noro previsok! In čisto možnoje da je spustil kak varnostni ventil (ki zna imeti mejo 3.5 bara..bo kak stručko povedal) torej je pritisk zbilo na nič.

Ponovno nafilaj na novo..tja 1.2 bara. Pa boš videl kam pes taco moli.

Tam koder je speljan kondenz probaj priti zraven (te odtočne cevi), da boš videl če se kaj dogaja po njej.
@vincet,

hvala za odg. Na 3.7 bara je bil nabutan zrak, ko se je zalival estrih, ko se je voda spuščala v sistem in nameščala TČ je vodovodar nastavil na 1.7 bara...

Vodovodar pravi, da kakor je on slišal se sliši kaplanje vode v cevi, ki je mišljena za kondez.

Mislim, po pravici povedano nekako dvomim, da bi počla cev za talno gretje, upabljale so se dražje cevi in na kvalitetnem materialu nismo šparali...
Kaj pa talno gretje je bilo fajn prezračeno ko se je polnilo vsako vejo posebej naj bi se polnilo, da gre ves zrak ven, ker če je še zraka v ceveh bi znalo iti na odzračevalnih lončkih ven potem pa tlak pa pade.
No, samo vem da nic s cevmi za talno narobe. Kakor je pritisk vecji od 1.7 bara, ga avtomatično vrže na 0 in voda začne teči v odtok, preko cevi za kondenz.

Očitno je nekaj narobe s TČ, vsaj predvidevam.
Odprite notranjo enoto in preverite gumijasta tesnila na el.grelcu, po potrebi zamenjajte s klingeritom.
Zadeva je verjetno pod garancijo?
Meni je enkrat padel pritisk v talnem, takrat je bil vzrok v raztezni posodi (v notranji enoti TČ). Ampak v temle primeru gre pa za čisto novo inštalacijo tako da je manj verjetno.
Pokliči monterja!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Iskanje po temi